Nemzetközi kutyakiállítás Sárváron

Időpont

2023. 07. 13.-2023. 07. 16.

Helyszín

Sárvár, Vadkert Majorba

Nemzetközi kutyakiállítás Sárváron

A három nap alatt közel 4000 kutya bemutatása történik a Vadkert Major területén.

A Sárváron rendezett nemzetközi kutyakiállítás a térség egyik legnagyobb kutyás rendezvénye, rengeteg kiállítót és látogatót vonz belföldről és külföldről egyaránt. A három nap alatt közel 4000  kutyát bírálnak el a szakemberek. A kiállításon megszerzett 3 győztes cím alapján a Hungária Junior Champion és Hungária Champion és Hungária Veterán Champion címet szerezhetnek a legsikeresebb versenyzők.

Az idei évben is kiemelt figyelmet kapnak a Junior handlerek, azaz a fiatal felvezetők. Nekik a kiállítással egy időben, tábor keretében, képzést tartanak neves hazai és külföldi szakemberek. A kurzus során a szakma elméleti és gyakorlati fogásait sajátíthatják el a gyerekek. A fiataloknak lehetőség nyílik a kutyafajták megismerésére, felvezetésük kipróbálására .

A kilenc magyar kutyafajta népszerűsítése is kiemelet feladat. Szeretnék megismertetni a  közönséggel ezeket az ősi magyar fajtákat .

Ennek jegyében a kiállítás mindhárom napján 10 és 15 óra között, a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvényen a gyerekek több állomáson végighaladva, egyszerű feladatokat megoldva ismerhetik meg a 9 magyar kutyafajtát, ajándékba játékos fajtaismertető könyvet is kapnak.

Személyesen találkozhatnak a magyar kutyafajtákat tartókkal és tenyésztőkkel, hiteles információkat kapva a fajták történetéről, tulajdonságairól, tartásáról, valamint lehetőségük lesz a kutyák simogatására is.

 

További események

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!