Sárvári arborétum – Tökéletes erdőfürdő helyszín

A sárvári arborétumról túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy varázslatos helyszín. Az arborétumban jelenleg mintegy 300 fa- és cserjefaj található, amik között számos évszázados példány is fellelhető. 200 éves platánok, fekete fenyők, tiszafák, japánakácok, vasfák és magaskőrisek. De ne feledkezzünk meg a “fiatalabb” egyedekről se. Az arborétumi gyűjteményt nem egy, 100-130 éves liliomfa, rododendron és azálea is színesíti. És akkor az egyéb környezeti elemről még nem is beszéltünk. Úgy, mint az arborétumon átcsobogó patak, a kis erdei tó vagy a tisztások. Illetve az itt élő állatok, köztük a csodálatos madárvilág.

Arborétum Sárvár

Az arborétumba belépve egy egészen egyedülálló világ fogad. Egy olyan oázis, ahol elillan minden feszültség, a rohanó világ lelassul.

Különösen akkor, ha különféle erdőfürdő-elemekkel is színesítjük a parkban eltöltött időt. Mire gondolunk?

Azzal, ha az arborétumi séta közben figyelünk a környezet hangjára, már rengeteget tettünk a lelassulás érdekében. A szél hangja, a madárdal, a levelek suhogása, a patak csörgedezése, a lépteink alatt a fa ropogása… Ezek mind olyan hangok, amik fokozzák a relaxált állapotot.

Jóga a természetben

De ne érjük be ennyivel! A halláson kívül használjuk más érzékeinket is. Öleljük meg például a 200 éves platánokat! Ezzel a Föld jótékony energiáit is magunkba szívhatjuk. Sárváron ugyanis – különösen az arborétumban – ezek az energiák sokkal jobban érzékelhetők, mint máshol. Úgyhogy ne lepődj meg, ha a parkban sétálva fákat ölelgető erdőfürdőzőkkel találkozol. Nálunk ez teljesen természetes.

Szippantsd be az erdő illatát és üldögélj kicsit a tóparton!

Az erdő illata különleges. Minden egyes fának és növénynek megvan a saját jellegzetes aromája. Ne habozz ezeket közelről is megvizsgálni, szippants a finom illatból és hagyd, hogy az aromaterápia tegye a dolgát. Lehet, hogy nem tudtad, de a növények által kibocsátott fitoncid vegyületek belélegzése segíthet csökkenteni a stresszt és javítani az általános közérzetet.

Ne hagyd ki ezt se, szívd magadba az erdő frissítő illatát!

Aztán tarts egy kis szünetet a tóparton!

Relaxálás az arborétumban

Ne csinálj semmit, csak engedj teret az érzékeidnek. Figyeld mondjuk, miként hullámzik a víz, hogyan játszik a fény a tó felszínén, milyen hangok hallatszanak körülötted. Élvezd, hogy ezúttal nincs semmi dolgod, csak lelassulni és megélni a jelen pillanatot.

Ugye, hogy ez is milyen jól hangzik…?

Ha neked is jól jönne egy kiadós kikapcsolódás, vagy egyszerűen csak színesítenéd a sárvári wellness programot, a gyógyfürdőzés mellett az arborétumi erdőfürdőzésre is szánj időt. Érkezz az év bármely időszakában Sárvárra, a varázslatos erdei világunk nem okoz csalódást.

Várunk!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!