Sárvári fürdő

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő belépőjegy árak

Keresd a Sárvár.hu-n a szív ikont, és add hozzá a kedvencekhez a praktikusnak talált információkat! A böngésződ az így létrehozott gyűjteményt megjegyzi, de e-mailben is továbbíthatod azt magadnak. A saját gyűjteményedet a jobb felső sarokban lévő szív ikon alatt találod.

Gyógy- és Wellnessfürdő

A 2002-ben átadott új, nemzetközi színvonalú Gyógy- és Wellnessfürdőben minden igényt kielégítenek. Így számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínálnak az ide látogatóknak. És bár ezek nagyon népszerűek – és az egészség szempontjából nagyon fontosak – ne feledkezzünk meg Sárvár hagyományos vonzerejéről, a gyógyvízről sem, amely fedett és félig fedett medencékben várja a gyógyulásra vágyókat.

A fürdő speciális szolgáltatásai révén a gyógyvendégek mellett a családok, fiatalok, gyerekek számára is tökéletes kikapcsolódást biztosít.

Kristálytiszta víz, nagy, világos pihenőterek, exkluzív szauna-világ (fürdőruha nélküli terület), gyógy- és wellness szolgáltatások széles skálája várja a vendégeket a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben. A kiváló minőségű gyógyvízzel telt medencék mellett élménymedence és bébipancsoló is gondoskodik a szórakozásról a család minden tagja számára. A gyermekeket (3 éves kortól) ingyenesen használható játszóház várja szakképzett óvónénivel.

A gyógyulni, regenerálódni vágyó vendégek a hagyományos gyógyszolgáltatásokon túl speciális kezeléseket vehetnek igénybe. Magasan képzett reumatológus szakorvosaink ellenőrzik a különböző kezelések egyénre szabott, optimális összeállítását. A fürdő komplex rehabilitációs kúrát kínál várakozási idő nélkül, nagyon kedvező áron, a TB által részben finanszírozva.

Nyáron a fürdő szolgáltatásainak palettája még színesebb: A strandolás szerelmesei birtokba vehetik az óriási strandmedencét, a fejes ugró öblöt, a hullámmedencét, az ingyenesen használható csúszdát, a gyermekek kedvencét, a kalandmedencét kalózhajóval és vízi várral, a külső bébi pancsolót, valamint a különböző sportpályákat, kalandparkot, kötélpályákat, bowling pályát. Számos ingyenes program, sportversenyek, zenés produkciók szórakoztatják a vendégeket hétvégenként a fürdőben.

A wellness mint új irányzat Magyarországon is egyre népszerűbbé és keresettebbé válik. A fürdőben is nagy hangsúlyt kapnak a wellness szolgáltatások, amelyek aktív pihenést, regenerálódást, egészséges étkezést és számtalan sportolási és szórakozási lehetőséget kínálnak ahhoz, hogy visszanyerjük a stressz által kimerített energiákat. A hullámok simogatása, a változatos élményelemek pillanatok alatt feledtetik a hétköznapok gondjait. A fürdő minden korosztály számára felejthetetlen élményt kínál.

A fürdő komplex wellness-programja csoportos foglalkozásokat – közös túrákat, sportrendezvényeket, kulturális és manuális programokat – is magában foglal. 

Az orvosi rendelők mellett elsősegélynyújtó rendelő is működik a fürdő területén. Az életmentés minden eszközével kiválóan felszerelt rendelőben jól képzett diplomás mentőápolók dolgoznak, ellátva a kisebb horzsolásokat, hirtelen fellépő rosszulléteket, váratlan baleseteket.


Gyógyászat

A minősített gyógyvízen túl reumatológus orvosok és terapeuták gondoskodnak az egészség megőrzéséről és a már kialakult mozgásszervi megbetegedések gyógyításáról. A hagyományos kezelések mellett alkalmaznak itt különböző modern gyógyászati eljárásokat (lökéshullámterápia, Papimi kezelés, lézerterápia) sőt alternatív gyógymódokat is. A fürdőben lehetőség van TB által támogatott fürdő- és gyógykúrák igénybevételére, ez évente mindenkinek kétszer jár (max.15 alk.), és előzetes beutaló sem szükséges.


Gyógyfürdő

Sárvárról a legtöbbeknek a gyógyvíz jut eszükbe – a Nádasdy-vár mellett. Nem véletlenül, hiszen a fürdő 2002-es megnyitása óta számtalan gyógyulás köszönhető az itteni gyógyvíznek. Ennek a híre pedig hamar elterjedt az országban. Sőt, az országhatárokon túl is. Ez pedig azt eredményezte, hogy akinek mozgásszervi panasza vagy nőgyógyászati problémája van – és a természetes gyógyulás híve -, szívesen választja Sárvárt.

A társadalombiztosító által támogatott évi 15 kezelést itt veszi igénybe. De nem csak azok jönnek gyógyító wellnessre, akiknél jelentkezett már valamilyen, gyógyfürdőben kezelhető egészségügyi panasz, hanem olyanok is, akinek fontos a megelőzés.

A gyógyvizes medencék között kinti medencét is találsz, amik télen is üzemelnek. Nagy élmény ezekben úgy fürdőzni, hogy közben körülvesz a termálvíz gőze. 

A fürdőbe számos nyugdíjas vendég érkezik, nekik természetesen kedvezményes a fürdőzés. Erről részletek itt. De nem ritka, hogy egyes családok három generációja is eljön Sárvárra. Ilyenkor a nagyszülők a négy gyógyvizes medence valamelyikében lazítanak, a gyerekek a családi részlegben gyűjtenek élményeket, míg a szülők előszeretettel próbálják ki a lazító szauna szeánszokat, a pezsgőfürdőt vagy a különlegesebb masszázsokat.

De visszatérve a sárvári gyógyvízre: ha nálunk gyógyulnál, természetesen kérheted reumatológus orvosok és terapeuták segítségét. A hagyományos kezelések mellett pedig kipróbálhatod a modern gyógyászati eljárásokat is. Tedd meg ezt Te is!

Milyen egészségügyi panaszok esetén segít a sárvári gyógyvíz?

Sárvár legfontosabb vonzereje kétségtelenül az itt található kétféle gyógyvíz, amely megalapozta a ma is látható fejlődést. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. Ezek közül azonban csak az egyikben fürdőzhetünk.

A 83°C-os gyógyvíz fontos alkotórésze a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor és számos nyomelem. A magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állítják elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Évtizedek óta ismert a gyógyvíz nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében.

A 43°C-os alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációs betegségek, sportsérülések utókezelésére, neurológiai panaszokra, izomlazító fürdésre.

Ez utóbbi található a gyógyfürdő részleg mindhárom medencéjében és az itt lévő pezsgőfürdőben is.

De pontosan milyen egészségügyi panaszok kezelésében nyújt segítséget a sárvári gyógyvíz?

 • Krónikus, degeneratív gerinc és izületi betegségek
 • Gyulladásos mozgásszervi betegségek krónikus fázisai
 • Lágyrész reumatizmus
 • Izomgörcsök oldása
 • Izomzúzódások, izületi rándulások
 • Sportsérülések balesetek utókezelése
 • Ideggyógyászati betegségek ill. idegsebészeti műtétek utáni állapotok
 • Ortopédiai, reumasebészeti műtéteket követő utókezelések
 • Krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek, meddőség egyes fajtái
 • Változáskori tünetcsoport
 • Krónikus légzőszervi betegségek
 • Utókezelés a légutak heveny gyulladása után
 • Asthma bronchiale

Ha ezek bármelyikét kezeltetnéd, érdemes a társadalombiztosító által támogatott szolgáltatásokat is igénybe venni. A sárvári fürdőben ugyanis erre is van lehetőség. Sőt még szakorvosi vizsgálaton is részt vehetünk itt. Minderről részleteket itt találsz.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a gyógyvízben fürdőzés nem mindenkinek ajánlott. Ezért mutatjuk azt is, mik az ellenjavallatok.

 • Súlyos szív-, keringési- és légzési elégtelenség
 • Inkontinencia
 • Lázas, fertőző betegség
 • Rosszindulatú daganatos megbetegedés
 • Akut gyulladásos betegségek
 • Tuberkulózis
 • Trombózis, súlyos visszérbetegség
 • Terhesség

De ne felejtsd el azt se, hogy Sárváron a fürdőben nem csak gyógyulni tudsz. A wellness szolgáltatások, a szaunavilág és a családi élményfürdő segítenek feltöltődni. 


Családi élményfürdő

Sárvár az év minden évszakában tud élményeket kínálni. Míg nyáron a strandon kapcsolódhatunk ki, ősszel, télen és tavasszal a wellness fürdő telik meg gyermekes családokkal. A hosszú hétvégéken nem ritka, hogy ki kell tenni a “megtelt” táblát is.

Míg a gyógyulni vágyók körében a sárvári gyógyvíz kiemelten jótékony hatása terjedt el, addig a wellness részleg családbarát lehetőségei révén lett meglehetősen népszerű a kisgyermekes családok körében. Van itt ugyanis hullámmedence, 9 izgalmas csúszda, vízi játékokkal teli gyermekmedence és még egy pezsgőfürdő is. De a gyermekvilág nem csak egy medencét jelent: a kisgyermekkel érkezőket teakonyha, pihenőszoba, melegedő és pelenkázó is várja a sárvári fürdőben. Az emeleten lévő játszóházban szakképzett óvónők gondoskodnak a gyerekek szórakoztatásáról, amíg szüleik a szaunában pihennek vagy egy lazító masszázson töltődnek fel.


Szabadtéri strand

Ahogy májusban megérkezik a jó idő, a sárvári fürdőben megnyitnak a szabadtéri medencék és a csúszdák. Szám szerint 11. Ez a csúszdák száma. Medencéből pedig 9 szabadtérit találsz. Van, amelyik gyógyvizes és van, amelyik kifejezetten gyermekeknek való. De klasszikus strandmedencéből sincs hiány, amik érthető módon nagy kedvencnek számítanak.

Ugyanakkor nagyon népszerű a fejesugró medence és hullámmedence is… Persze a strandolás nem csak a csobbanásról szól. A fürdőzés és a napozás mellett jó, ha tudunk finomakat enni vagy egy kicsit sportolni is. A sárvári fürdőben erre is gondoltak: a hatalmas strandterületen sportpályák, játszóterek, büfék és más vendéglátó helyek szolgálják a vendégek kényelmét. A színes animációs és kulturális programok pedig még tartalmasabbá teszik a családi nyaralást. Erről részleteket itt tudhatsz meg. A belépő jegyekről, az árakról pedig itt olvasható el minden tudnivaló.


Szauna-világ

Egyre többen vélekednek úgy, hogy a wellness akkor lehet teljes, ha a gyógyvizes lazítás mellett szaunázunk is. Ebben mi is igazat adunk.

Ha már a pihenésre szántuk a napot, a hétvégét, legyen teljes az élmény. Szaunázni pedig tényleg óriási élmény. Főleg akkor, ha még felöntéseken is részt veszünk. Sárváron erre van lehetőség. Általában hétvégéken szerveznek a fürdőn ilyen extra programokat. De ha éppen nincs szauna szeánsz, akkor is élvezetes a sárvári gyógyfürdőben szaunázni. A szaunavilágban ugyanis a hagyományos finn szauna mellett, infraszaunát, gőzfürdőt és aromakabinokat is találunk. Nem beszélve a Kneipp-medencéről és a pezsgőfürdőről.

Szerintünk érdemes itt is lazítani, ha már Sárváron wellnesselünk. Igaz, az alap belépő nem tartalmazza a szaunázás lehetőségét, de talán megéri egy kicsivel többet fizetni, hogy átéljük az itteni wellness élményeket is. Az árakról itt tájékozódhatsz.


Wellness centrum és Beauty szalon

Testünket és lelkünket is kényeztethetjük a fürdő masszázsaival, keleti terápiáival vagy akár kozmetikai kezeléseivel.

Az előző menüpontban írtuk, hogy egy wellness hétvége akkor lehet igazán teljes, ha a gyógyfürdőzés mellett szaunázunk is. Ez így van, de ha igazán extra wellness pihenést szeretnénk, azért kérjünk egy masszázst is. A test és a lélek is meghálálja majd. A feszültség ilyenkor elillan, és az izmok is ellazulnak. A sárvári fürdőben kérhetünk klasszikus masszázsokat és keleti kezeléseket is. Akár ayurveda kezelést vagy thai masszázst. Vagy egy remek pakolást, esetleg hangterápiát. Mindezt akár a párunkkal közösen. De ne felejtsük el azt se, hogy a sárvári fürdőben különféle szépészeti szolgáltatások is igénybe vehetők. Ezekről itt tudhatsz meg többet:


Gyógyhely története

Hosszú út vezetett Sárváron a gyógyvíz megtalálásától a gyógyhellyé minősítés megszerzéséig.

Hosszú út vezetett Sárváron a gyógyvíz megtalálásától a gyógyhellyé minősítés megszerzéséig. De sikerült elérni a célt, így a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőt ma már az ország legnépszerűbb fürdői között tartják számon. Mutatjuk, honnan indultunk és hol tartunk most.

Az eltelt ötven évben a város vezetőit és a magánbefektetőket is Sárvár idegenforgalmi fejlesztésének közös célja motiválta.

Sárvár életében 1961-től van jelen a gyógyvíz, ekkor a kőolajkutatások során találtak rá az értékes vízre.

Sárváron kétféle vizet is megtalálunk:

 • a gyógymedencékben található víz 1200 méteres mélységből 43 °C-os,
 • a másik 2000 méterről 83 °C-os hőmérsékleten tör a felszínre, ez utóbbinak fontos összetevője a nátriumklorid, a hidrogénkarbonát, a jód, a bróm, a fluor és még számos nyomelem.

A gyógyvízre épülő idegenforgalom az 1980-as évek elejétől erősödött meg.  A már korábban megépült fürdő és kemping évi átlagban 160 ezer látogatót fogadott. Akkoriban a jelenlegi fürdő helyén még sportpálya volt. 1983-ban tették le a Danubius Termálszálló alapkövét, ami 1985-ben nyitott meg az osztrák–magyar idegenforgalmi együttműködés keretében.

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 2002-ben nyitotta meg kapuit, ezzel a város tovább erősítette pozícióját az egészségturisztikai piacon és idegenforgalma is fellendült. 

A fürdő Magyarországon egyedülállóként a színvonalas szolgáltatásai miatt 2004-ben az Európai Királyi Fürdők Szövetségének (Royal Spas of Europe) tagjává vált. 

2007 áprilisában a gyógy- és wellnessfürdő elnyerte az EuropeSpa-med minőségi díjat, 2008-ban a Magyar Fürdőszövetség Minősítő Bizottsága a legmagasabb, négycsillagos kategóriába sorolta.

2010-ben adták át a fürdő második ütemét. A 3 milliárdos fejlesztéssel családi fürdővé vált komplexum látogatószáma 2011-ben elérte a 720 ezer főt.

A jelentős fejlesztések hatására új szállodák jöttek létre (Vital Med Hotel, Park Inn Hotel, Spirit Hotel), emellett számos új panzió, apartman is nyílt. 
A szálláskapacitás jelentős bővülését jól mutatja, hogy míg 2001-ben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 26 ezer volt, addig 2011-ben 444 ezer, ezzel Magyarország 7. leglátogatottabb települése lett Sárvár.

2011-re Sárvár alkalmassá vált a gyógyhely cím megszerzésére. Természeti adottságai a gyógyhely cím elérésének megfelelnek: gyógyvize kiváló, minősített; a fürdőhely természeti környezete rendezett, parkosított; levegője kiváló; a zajszennyezés nem haladja meg a határértéket.

A gyógyhellyé nyilvánítás társadalmi-gazdasági feltételei is adottak: a gyógyfürdő kül- és belföldön egyaránt ismert; magas a település presztízse, jó a városimázs; a bel- és külföldi turizmus célpontja; nincs szennyező ipar, egyéb szennyező gazdasági tevékenység; megfelelő mennyiségű és minőségű szállóhelyekkel rendelkezik.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!