A Sárvárra érkező wellness-szelők többsége újra visszatér a fürdővárosba

Aki egyszer járt már Sárváron, az szeretne újból visszatérni. Mindezt egy 2023 nyarán végzett kérdőíves felmérés eredménye is igazolja. Eszerint a sárvári kikapcsolódást választók nagyjából 70 százaléka visszatérő vendég. 

A megkérdezettek 55 százaléka már négynél is több alkalommal járt a fürdővárosban, és a válaszadók 74 százaléka a közeljövőben biztosan vissza is tér Sárvárra. A bizonytalanok aránya mindössze 16 százalék – összegzi a tavaly nyáron készült kérdőíves felmérés eredményeit Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kiegészítve mindezt azzal, hogy nem csak a hazai vendégek között magas a visszatérő utazók száma. A kapott válaszok alapján a külföldről érkezők 60 százaléka ugyancsak járt már Sárváron. 

Akik egyébként többségében cseh vendégek. A kérdésekre válaszoló külföldiek nagyjából 40 százaléka érkezett Csehországból, további 13 százalék Ausztriából, 13 százalék Lengyelországból és 10 százalék Szlovákiából.

Ami a magyarországi földrajzi eloszlást illeti, a vendégek jellemzően a nyugati országrészből érkeznek. Az egynapos fürdőzők jobbára a Nyugat-Dunántúlról, a több napos wellness-szelők sorrendben a dél-dunántúli, a közép-dunántúli és közép-magyarországi régióból utaznak Sárvárra.

A Sárvárra érkező wellness-szelők többsége újra visszatér a fürdővárosba

A kikapcsolódás időtartamát tekintve az 5-7 napra érkezők aránya 40 százalék, a 3-4 napos wellness feltöltődést választók pedig 18 százalékot tesznek ki.

A több napos kikapcsolódást választók közül 24 százalék foglalt szállást közvetlenül a szállásadó weboldalán, és nagyjából ugyanennyien részesítették előnyben a szállásközvetítő oldalakat. A külföldi vendégek esetén az előbbieken kívül jelentős arányt képviselnek azok is, akik az utazási irodákon keresztül fixálták a sárvári nyaralásukat.

Haller Ferenc elárulta azt is, hogy a majdnem ezer vendég által adott válaszok szerint a legtöbben wellness-szelés céljából érkeznek Sárvárra. Így nem meglepő, hogy a legismertebb és legkeresettebb városi attrakció a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Ugyanakkor a Sárvárra érkezők nem csak strandolnak és gyógyfürdőznek. Ahogy a TDM ügyvezetője fogalmaz, a zöld élmények és az aktív programok is igencsak keresettek. A Sárvári Arborétum, a Sárvári Kalandpark, a Nádasdy-vár és a Vadkert Major állatsimogatója szinte mindenkinél kihagyhatatlan attrakció. De kiemelten kedvelt a SIHU, a tömegközlekedési eszközként is használható városnéző kisvonat. És ide sorolhatók az online is bérelhető elektromos kerékpárok, amikkel kiadósabb élménytúrára is inulhatnak a Sárvárra érkező vendégek – teszi hozzá a TDM ügyvezetője. 

Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!