A szaunázás a tavaszi wellness kötelező része

A szaunázás ősszel és télen is kiváló wellness program, de talán a leghasznosabbnak tavasszal tekinthető. Miért?

Mert segít kiüríteni a télen a szervezetben felgyülemlett méreganyagokat, salakanyagokat. Ezáltal erősíti az immunrendszert. Pontosabban tehermentesíti azt, így sokkal ellenállóbbak lehetünk az esetleges szezonális betegségekkel szemben. Illetve az allergiás panaszok is enyhébbek lehetnek. Ugyanakkor a szaunázás felkészítheti a bőrt az erősebb napsütésre. A szaunázás során végbement verejtékezés és peeling következtében egészségesebb, ellenállóbb bőrréteg képződik. De a szaunázással csökkenthetjük a tavaszi fáradtság tüneteit is. Egyrészt mert relaxált állapotba kerülünk és javul az alvási ritmus, másrészt endorfin termelődik, ami pozitív hatással van a lelkiállapotra.

És erre általában nagy szükségünk van a tavasz kezdetén.

Szóval ha tavaszi wellness, akkor szaunázás. A szervezet garantáltan meghálálja, ha ilyen módon is készülünk az évszakváltásra.

Szaunázás a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben

Amennyiben kedvet kaptál, Sárváron természetesen számos szállodában van lehetőség szaunázni. A Spirit Hotel, az Ensanan Thermal Sárvár saját szauna világgal rendelkezik. A VitalMed és a Park Inn pedig közvetlenül átjárható a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel, ahol természetesen rengeteg féle szauna várja a vendégeket.

Ugyanakkor ne feledkezzünk meg a kisebb hotelekről sem. Saját szaunával rendelkezik a Bassiana hotel, a Viktória Hotel, a Harmónia Hotel és különálló szauna háza a Vadkert Majornak is van. És ez csak néhány szálláshely, ahol adott a lehetőség a szaunázásra…

Gyere Sárvárra, és a gyógyfürdőzős program mellé iktass be egy kis tavaszindító szaunázást is!

A leírtakhoz természetesen hozzá kell tennünk, hogy a szaunázás csakis azoknak ajánlott, akik teljesen egészségesek. Vagy ha valamilyen betegséggel küzdenek, a szaunázás előtt mindenképpen kérjék ki a kezelőorvosuk véleményét.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!