Ajándékkártya – Ezért olyan jó választás karácsonyra

Ajándékkártyát adni karácsonyra… Manapság igencsak jó választás. És nem azért, mert egészen egyszerű beszerezni. Hanem mert ezzel általában olyan élményhez tudunk hozzájárulni, amire alapesetben kisebb valószínűséggel költ a megajándékozott.

És ez tudományosan is igazolt tény. Chelsea Helion, a témát kutató szakember szerint az ajándékba kapott ajándékkártyával történő vásárlás esetén kevesebb bűntudatot érzünk a fizetéskor, mint amikor hitelkártyát vagy készpénz használunk. A felmérések szerint az ajándékkártyával általában még akkor se veszünk hétköznapi tárgyat, ha arra egyébként lenne lehetőségünk. Szívesen vásárolunk a segítségével inkább olyan dolgokat, amiknek valóban örülnénk és máskor nem költenénk rájuk.

Helion és munkatársai úgy találták, hogy ha az egyének ajándékkártyát kapnak, nagyobb valószínűséggel vásárolnak hedonikus termékeket (olyan luxuscikkeket, amelyeknek az a célja, hogy örömet szerezzenek), szemben a hitelkártyákkal vagy készpénzzel. Amikor az egyének készpénz helyett ajándékkártyát kapnak – mondjuk karácsonyra -, indokoltnak érzik, hogy valami szokatlant vegyenek.

Fotó: Spirit Hotel

Ajándékkártyás vásárlás esetén elillan az a bűntudat, amit sokan éreznek egy megtakarításból finanszírozott élmény esetén.

Szóval ha azon aggódsz, hogy az ajándékkártya személytelen és sablonos karácsonyi ajándék, ne tedd. Valójában rendkívül hasznos. A kutatások alapján legalábbis az ajándékkártya a legtöbb esetben élménnyé konvertálódik. Igaz, nem azonnal, de ez nem feltétlenül baj. Sőt, egyesek szerint így az örömszerzés hatása jócskán elhúzódik, ami megintcsak az ajándékkártya vásárlása mellett szóló érv…

Ahelyett, hogy arra összpontosítanánk, hogy a megajándékozottnak mire lenne szüksége, nézzük azt, hogy mit szeretne. Ha így közelítünk a karácsonyi ajándék beszerzéséhez, beláthatjuk, hogy az ajándékkártya kiváló választás lehet.

Mit szólnál egy fürdőzős élményre beváltható ajándékkártyához?

Ha úgy látod, hogy a megajándékozott örülne egy wellness kikapcsolódásnak, nézz körül a sárvári ajánlatok között. Ajándékutalványt vásárolhatsz például a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe és a VitalMed hotelbe, a Spirit Hotelbe, a Park Inn szállodába és az Ensana Thermal hotelbe is. 

Amennyiben kíváncsi lennél a részletekre, klikk a kiemelt linkere, vagy keress minket az elérhetőségeinken!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!