Biztosra megyünk, gyógyfürdős településen vakációzunk

Egyre növekszik a termálfürdős vakációk népszerűsége Magyarországon. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrég közölt, az utazási célpontokat összesítő listája szerint rendkívül keresettek a fürdővárosok kínálta élmények. Sárváron például 2018-hoz képest 2019-ben 45 ezerrel nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma. Ezzel az adott időszakban a TOP termálfürdős települések közül a vasi fürdőváros érte el a legnagyobb bővülést.

Haller Ferenc, a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője mindezekhez hozzáfűzte: Sárvár a vendégszám emelkedését nagyrészt a külföldi vendégszám bővülésének köszönheti. A Spirit Hotel exkluzív élményei, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel közvetlenül átjárható Park Inn szálloda all inclusive ellátása és a Thermál Sárvár gyógyszállodai kínálata a hazai utazók körében és az országhatáron túlról érkezőknek is rendkívül vonzó. De nem csak a szállodák voltak kiemelkedően eredményesek az elmúlt évben, hiszen tavaly a fürdő is rekordévet zárt. Az elmúlt esztendőben több, mint 780 ezren lazítottak a sárvári gyógyfürdőben. Ami csaknem 15 ezres bővülés az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Sárvár példáján tehát jól látszik, hogy ha utazást tervezünk, akkor nagyrészt a termálfürdős települések jönnek számításba – mondta Haller Ferenc. Meglátása szerint ennek részben az az oka, hogy az emberek nem szeretnék, ha az időjárás hatással lenne az élménygyűjtésre. A többség úgy véli, fürdős településen rossz időben sem lehet unatkozni.

Persze sokat számít az is, hogy az utóbbi időben rengeteget javult a szolgáltatások minősége is. A gyógyfürdők, a wellness szállodák folyamatosan fejlesztenek. Meg persze az is befolyásolja az utazással kapcsolatos döntést, hogy változnak a kikapcsolódási szokások. Egyre népszerűbbek a hosszú hétvégés mikrovakációk. A korábban megszokott hosszú nyaralás helyett manapság többször utazunk, de rövidebb időre. Rendszerint wellness-szelni.

Sárváron legalábbis ezt tapasztalni – összegezte az észrevételeit Haller Ferenc. Aki az idei évre vonatkozóan annyit mondott: a koronavírus-járvány hatása Sárváron is érződik. Turisztikai vonatkozását nézve pozitív és negatív értelemben is. A tavaszi minimális forgalom után a nyári szezonban megtöbbszöröződött a vendégek száma. Szerencsére több szállás is teltházzal üzemel a nyáron. Viszont a korábbi arány megváltozott. A külföldi vendégek vannak most kevesebben. Ugyanakkor az idén jóval több a belföldi nyaraló Sárváron, mint az elmúlt években – fűzte hozzá a sárvári szakember.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!