Egyes sárvári szállodákban akár teltház is lehet júliusban

Az előfoglalási adatok alapján júliusban alig marad pár szabad szoba a sárvári szállodákban. Már a szezon kezdetén 80-90 százalékos volt a hotelek júliusi foglaltsága. 

A Sárvári Tourist és TDM Nonprofit Kft. által készített szállodai körkép szerint a nyaralók jellemzően három-négy napot lazítanak Sárváron. Főként a belföldiek. Jelenleg úgy látni, hogy a korábbi évekhez képest jelentősen nőtt a határon belülről érkező vendégek aránya. Jelenleg az utazók nagyjából 60-70 százaléka magyar.  De nem csak a vendégek nemzetiségi összetétele változott a korábbi évekhez képest. Úgy tűnik, egyre spontánabbak vagyunk a nyaralást illetően. A foglalás és az utazás közötti idő ugyanis rövidebb, mint korábban. Vagyis már kevésbé tervezünk előre.

Ami pedig a finanszírozást illeti: a sárvári szállodák esetében is jelentős a SZÉP-kártyás fizetés aránya. Egyes szállodákban 30-40 százalékot is eléri azon utazók száma, akik a munkáltatói juttatásból finanszírozzák az idei vakációt.

Augusztusra vonatkozóan is biztatóak az előrejelzések

A szezon kezdetén mért számok szerint a nyár utolsó harmadára 50 százalék feletti volt a foglaltság. Szabad szoba tehát még van. De ahogy telik a nyár és a hőség kezd egyre nagyobb lenni, úgy gyorsul fel a foglalások száma is.

Jó eséllyel tehát az augusztus is teltház közeli lesz a sárvári szállodákban. Így a 2022-es szezon akár még a 2019-es rekord eredményeket hozó nyarat is túlszárnyalhatja. 


Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!