Erdő és fürdőzés – De nem egészen úgy, ahogy azt sokan gondolnák

Fürdőzés – nem csak a strandon. És nem csak klasszikus formában. Próbáld ki az erdőfürdőzést (is), ha Sárváron jársz!

És most nem az erdőben történő medencés relaxra gondolunk – bár Sárváron erre is adott a lehetőség, hiszen az Ensana Thermal Sárvár medencéi az arborétum fáinak árnyékában találhatók… Ezúttal a japán eredetű erdőfürdőzés kipróbálására, a Shinri-jokura biztatunk. Ha te is odavagy a természetért és szívesen töltődsz erdei környezetben, ez a program tetszeni fog. Főleg, hogy a fürdővárosban akár szakértő által vezetett erdőfürdőzésre is adott a lehetőség. Szóval nem szükséges feltétlenül egyedül útra kelned és próbálkozni a teljes ellazulással. A helyes módszer elsajátításában segítséget is kérhetsz. Csak jelezd a szándékodat felénk, és mi továbbítjuk a igényt az erdőfürdőzést vezető kollégáknak.

De miről is szól egy ilyen, sárvári erdőfürdőzős program?

Gyakorlatilag arról, hogy az érzékszerveken keresztül tudatosan befogadjuk a természet energiáját. Illatok, tapintás és látvány segítségével elengedjük a feszültséget. Gyakorlatilag “földeljük” magunkat.

Hogyan?

Ahogy arról a blogunkban is írtunk:  “fürdőzés” közben maradjunk csendben, és hallgassuk az erőd hangját, a szellőt, a madarakat. Ha van patak a közelben, annak a csobogását… Egyszerű dolgok ezek, de óriási erejük van. A tudatos jelenlét, a megtapasztalás segíteni fog elengedni a hétköznapok során összegyűlt feszültséget. 

Erdőfürdőzés Sárváron – Sárvári Arborétum

Szintén korábban írtunk róla, hogy Japánban – ahonnan az erdőfürdőzés is ered – a tudósok bebizonyították, hogy az ilyen típusú relaxálások hatására csökken a vérnyomás, a stresszhormonok szintje, a pulzus. Az erdei levegőben lévő fitoncidok növelik a szervezet immunválaszát a vírusok és a daganatos megbetegedések ellen. Azoknál, akik erdőfürdőzésen vettek, vesznek részt, növekszik az alvásidő, fokozódik a szervezet relaxáltsága. Összességében javul az általános jóllét érzése. Ami pedig igazán lenyűgöző, hogy egy-egy erdőfürdőzés hatása akár 1-2 hétig is kitarthat.

Úgyhogy mi azt gondoljuk, nem érdemes kihagyni. Az kétségtelen, hogy az erdősfürdőzés segítségével könnyebben elérhetjük a nyaralás eredeti célját. A kikapcsolódás és az élményszerzés sokkal könnyebb lesz általa. 

Amennyiben kipróbálnád a vezetett programot, jelezd felénk a Tourinform Iroda elérhetőségeinek valamelyikén. Akár itt, az alábbi kapcsolati űrlapon keresztül.

    Hírlevél

    Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!