Nemzetközi kutyakiállítás

Időpont

2024. 07. 19.-2024. 07. 21.

Helyszín

Sárvár, Vadkert major

A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége tisztelettel meghívja Önt 2024. július 19-20-21-én tartandó 3 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítására.

Helyszín: Sárvár, Vadkert Major

Személyes interjúk készítésére a helyszínen van lehetőség.

Részvételi-, forgatási- és riportkészítési szándékával kapcsolatban előzetesen keressen minket az alábbi elérhetőségeken:

Aranyosi Éva (+36-20/338-4766)

evaaranyosi@gmail.com

 

Nemzetközi kutyakiállítás Sárváron a „ Napraforgó” jegyében

 A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége július 19-20-21-én rendezi Sárváron hagyományos nyári „ Napraforgó”  nemzetközi kutyakiállítását.

A három nap alatt közel 4000 kutya bemutatása történik a Vadkert Major területén.

A Sárváron rendezett nemzetközi kutyakiállítás a térség egyik legnagyobb kutyás rendezvénye rengeteg kiállítót és látogatót vonz belföldről és külföldről egyaránt. A három nap alatt közel 4000 kutyát bírálnak el a szakemberek. A kiállításon megszerzett 3 győztes cím alapján többek között  Hungária Junior Champion, Hungária Champion és Hungária Veterán Champion címet is szerezhetnek a legsikeresebb versenyzők.

Az idei évben is kiemelt figyelmet kapnak a Junior handlerek, azaz a fiatal felvezetők. Nekik a kiállítással egy időben tábor keretében képzést tartanak neves hazai és külföldi szakemberek. A kurzus során a szakma elméleti és gyakorlati fogásait sajátíthatják el a gyerekek. A fiataloknak lehetőség nyílik a kutyafajták megismerésére, felvezetésük kipróbálására.

A kilenc magyar kutyafajta népszerűsítése idén is kiemelt feladat. Szeretnék megismertetni a közönséggel ezeket az ősi magyar fajtákat. A kiállítás mindhárom napján 10 és 14 óra között a Magyar Kutyafajtákat Megismertető Tanösvényen a gyerekek több állomáson végig haladva egyszerű feladatokat megoldva ismerhetik meg a 9 magyar kutyafajtát, ajándékba játékos fajtaismertető könyvet kapnak. Személyesen találkozhatnak a magyar kutyafajtákat tartókkal és tenyésztőkkel hiteles információkat kapva a fajták történetéről, tulajdonságairól, tartásáról, valamint lehetőségük lesz a kutyák simogatására is.

A kiállítás idén a Nádasdy -fesztivál társrendezvénye, melynek szintén ugyanebben az időpontban ad otthont Sárvár. Itt magyar pásztorkutyáink mutatkoznak be. A vasárnapi napon, július 21- én 10 órától a fesztivál területén, a Nádasdy-vár udvarán zajlik majd a nemzetközi kutyakiállítás keretében 5 magyar pásztorkutyánk a pumi, a puli, a komondor, a kuvasz és a mudi fajtabírálata.

Közülük a legszebbek a Nádasdy Fesztivál különdíját is  megkapják.

A szervezők a hobbi és keverék kutyásokra is gondolnak, július 20-án, szombaton 12 órától számukra rendeznek szépségversenyt. A keverék valamint fajtatiszta, de törzskönyvvel nem rendelkező kutyák gazdái a helyszínen nevezhetnek kicsi-, közepes- és nagytestű kategóriában.

A programok minden nap 10 órától kezdődnek fajtabírálatokkal, délután pedig a nap legszebb kutyái mutatkoznak be a Best in Show-ban.

Ha szeretne találkozni Európa legszebb kutyáival, látogasson el  július 19-20-21-én Sárvárra, a Vadkert Majorba!

További események

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!