Ezért van mindenkinek szüksége egy kis őszi kikapcsra

Az ősz beköszöntével nem ér véget a vizes programok ideje. Csupán a kikapcsolódás formája változik meg egy kicsit. A hűvösebb időben már a testet-lelket felmelegítő gyógyfürdőzés és a szaunában való feltöltődés kerül előtérbe…

De miért menjünk ősszel is kikapcsolódni?

Egyebek mellett azért, mert a nyár utáni újbóli munkába állás, az iskolakezdés megterhelő. Kevés az olyan ember, akinek a szeptember nem stresszesebb az átlagnál. Talán nem véletlenül nevezik ezt a hónapot “stresszembernek” is.

De nem csak a lelki megterhelés ellensúlyozása miatt érdemes pár napra “megszökni” egy wellness szállodába, gyógyfürdőbe.

Fontos, hogy erősítsük az immunrendszert és felkészítsük azt a téli időszakra. Erre a fürdőkben adott a lehetőség. Egyrészt a gyógyvíz által, másrészt a szaunában való méregtelenítés segítségével. De a lélek tehermentesítése is hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet védekező rendszere hatékonyabban tudjon működni. Szóval pár nap semmittevéssel többet teszünk az egészségünkért, mint azt gondolnánk. 

Ne feledjük továbbá, hogy az őszi változékony idővel együtt az ízületi problémák is előjönnek. A hideg, párás levegő sajnos sokaknál vált ki olyan mozgásszervi panaszt, amire a gyógyfürdőzés nyújthat igazán hatékony természetes gyógymódot.

Őszi wellness Sárvár

Végül: az őszi gyógyfürdőzésnek nincs párja. Az, amikor kint már hűvös van, de a forró termálvízben még mindig lehet a szabadban fürdőzni, az egészen felemelő érzés. Főleg, ha a lazítás közben a gyógyvíz gőze vesz minket körbe.

Ehhez fogható élmény kevés van.

Úgyhogy ha teheted, ne hagyd ki – az idén se! Ősszel is várunk Sárváron. Akár egynapos fürdőzésre a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben vagy több napos kikapcsolódásra a fürdővel közvetlenül átjárható Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa, esetleg a saját gyógyvizes medencével is rendelkező, exkluzív Spirit Hotelben, ahogy a sárvári Ensana gyógyszállodában, a Thermal Sárvárban.

És ez csak néhány tipp. Még több sárvári szállásajánlatért klikk ide!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!