Gyógyfürdőzés előtt: Természetközeli tavaszindító programok Sárváron

Sárvári aktivitások, amikre még a napi gyógyfürdőzés előtt érdemes sort keríteni. Ha így teszel, a forró vízben való lazítás és a szaunázás is még jobban fog esni.

A kiadós mozgás ugyanis kellemesen elfáraszt, így a gyógyfürdőzés és a szauna hőjének jótékony hatását is jobban fogod érezni. 

De melyek azok a bizonyos tavaszindító programok Sárváron?

Kezdd a napot mondjuk egy kiadós kocogással. Ehhez kiváló helyszín lehet a Nádasdy-vár parkja. Ahol hatalmas fák között tudod magad átmozgatni. De ha ennél is bensőségesebb természetközeli élményre vágynál, a sárvári arborétum lesz számodra az ideális választás. Ahol természetesen nem csak kocogni tudsz. A helyszín ugyanis akár egy napindító reggeli relaxálásra is alkalmas. Az ébredező természet, a madárszó garantáltan segít abban, hogy jól induljon a nap.

Reggel, délben, este – minden napszakban remek dolog a sárvári arborétumban lazítani

Az arborétum egyébként népszerű nordic walking helyszín is Sárváron. Sokan kezdik itt ilyesfajta mozgással a napot. Főleg a parkban található Thermal Sárvár vendégei. Akik a szálloda által szervezett csoportos nordic walking oktatáson is részt vehetnek.

De természetesen nem csak itt érdemes a napi gyógyfürdőzés előtt aktívnak lenni.

A wellness pihenés egy másik napján vegyük célba mondjuk a sárvári csónakázó tavakat. Ahol ugyancsak van lehetőség nordic walkingozni. Akár kiépített útvonalon. Ugyanitt minden feltétel adott a kerékpározáshoz is. A városi Gyógyvarázs kerékpárút ugyanis a tavak mellett halad el.

Akár kerékpárral is bejárható a sárvári csónakázó tavak környéke

És akkor el is érkeztünk egy újabb aktivitáshoz. A gyógyfürdőzés előtt akár bringával is bejárhatjuk a fürdőváros zöld területeit. Biciklit pedig kölcsönözhetünk is ehhez. Ráadásul akár online. 

Sárvári kerékpár foglaláshoz erre a linkre kell kattintani. 

Aztán ne feledjük a tavasszal is csodálatos sárvári Rába partot. Február környékén általában rengeteg erre a hóvirág. Persze nem csak kora tavasszal jó itt aktívnak lenni. Egészen egyedülálló a látvány az, amikor az egész part zöldbe borul. Csobog a víz.. Gondolj csak bele, milyen remek érzés lehet itt egy kiadós reggeli edzés. Legyen szó nordic walkingról vagy egy intenzívebb sétáról, kocogásról, vagy mondjuk lovaglásról. Merthogy a Rába parttól nem messze lévő Vadkert Major vendégeinek még erre is van lehetősége. 

Természetközeli nordic walkingozáshoz is kiváló helyszín a Rába folyó partja Sárváron

Ugyanakkor a sárvári kirándulóerdőt se hagyjuk ki a természetközeli aktivitásra alkalmas helyszínek közül. Illetve az ide vezető igencsak nyugalmas környezetben lévő körutat se. A sárvári fürdővel átjárható szállodákból, a  Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa-ból és a  VitalMed-ből indulva ezen is végighaladhatunk. Akár egészen a csónakázó tavakig is. Ugyanerre a Spirit Hotel vendégeinek is van lehetősége. Azzal a különbséggel, hogy nekik nem kell hosszú utat megtenni, amíg elérkeznek a csónakázó tóig. Az ötcsillagos szálloda ugyanis gyakorlatilag a tóparton található. 

Szóval ha Sárvárra jössz és a napi gyógyfürdőzés, szaunázás előtt még sportolnál egy kicsit a természetben, számos helyszín és mozgásforma közül választhatsz. Arborétum, várpark, csónakázó tó, Rába part – nordic walking, kocogás, kerékpározás és lovaglás. 

Legyél aktív a wellness alatt is! Fedezd fel Sárvár zöld oldalát is! Ha kérdésed, kérésed lenne, természetesen a Tourinform Irodában állunk a rendelkezésedre.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!