Ha hozzánk jössz nyaralni… – Sárvári tippek a nyáresti kikapcsolódáshoz

Nem csak nappal, hanem este is vár a kisvárosi hangulat. Sárvár legalább annyi élményt nyújt sötétedés után, mint nappal. Mire gondolunk?

Az egész napos strandolás után bizonyára te is szívesen veszed az irányt a belváros felé. Mondjuk Sárvár olyan pontjára, ahol tudunk akár egy jót enni is.

Ha a fürdő felől közelítesz Sárvár központja felé, a Rákóczi Ferenc utcán haladva számos éttermet találsz. Itt a Street Kitchen, az Ahoy, a Kredenc Bisztró és az Onyx Garden is. De ugyanezen az útvonalon találod a turisták körében rendkívül kedvelt Banya Tanya Éttermet is. Aztán a belvárosba érve újabb éttermek várnak. A Nádasdy-vártól nem messze ott a Bassiana Hotel, aminek étterme is van. Aztán a vár körüli park másik oldalán ott a Várkapu Vendéglő is.

Tovább haladva elérünk a fürdőváros központjához. Ahol természetesen újabb vendéglátóhelyek várnak. A Kossuth téren fagyizó, a Posta téren pedig két étterem is található. Az egyik a sokak által keresett Brick Bistro, a másik pedig az ugyancsak rendkívül népszerű NEO Étterem.

Ezek azonban “csak” a vendéglátóhelyek. A gasztro programokon kívül más típusú élményeket is kínál este a város. 

A bevezetőben említett kisvárosi hangulathoz sokat hozzátesznek a település tereinek szökőkútjai. Ezek ugyanis fényjátékkal is szórakoztatják az arra járókat. Mind a Kossuth téren, mind a Posta téren. 

Ugyanakkor ne feledjük a Nádasdy-vár esti fényeit se. A torony és a várfal is extra kivilágítással rendelkezik. Talán ezt is érdemes megtekinteni. Mondjuk fagyival a kézben, a parkban sétálva.

És ha már esti séta… A sárvári vakáció alkalmával ne csak a belváros felé kiránduljunk el. Akár egy esti programnak is ideális lehet a csónakázó tavak felfedezése. A csónakház fényei romantikus látványt nyújtanak. Plusz a belvároshoz hasonlóan itt is található étterem. A Bárka Bisztróban igazi vízparti gasztro élményben lehet részünk.

Természetesen a fürdő esti programjait se feledjük. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben rendszeresek az éjszakai fürdőzős programok. Természetesen ezekre nyáron is sor kerül. Szóval ha Sárvárra jössz és esti kikapcsolódást keresel, térképezd fel a fürdő aktuális programjait is.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!