Ha megyünk is wellness-szelni az ősszel, azt nagy valószínűséggel spontán tesszük

A sárvári szállásadók elégedettek a 2022-es nyári forgalommal. A vakáció időszakában gyakorlatilag teltházzal üzemeltek a helyi szállodák. Többen érkeztek belföldről és a tartózkodás ideje is valamivel nőtt a COVID előtti időszakhoz képest. A nyári eredmények alapján tehát bizakodhatnak a fürdőváros szállásadói. De vajon kitart-e a lendület az ősszel is?

Ennek próbált meg utánajárni a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft.

Úgy tűnik, hogy a kisebb hotelek esetében van némi bizonytalanság, de a nagyobb szállodák kiegyensúlyozottnak látják az előfoglalásokat. Sőt. A TDM körképe alapján az látszik, hogy a 90 százalékos foglaltság sem tűnik túl elrugaszkodottnak az ősszel. Mindebben persze az is szerepet játszik, hogy a hotelek rugalmas feltételekkel kínálják az ajánlataikat. Vagyis a vendégek váratlan esemény esetén gyakorlatilag kötelezettségek nélkül mondhatják le a foglalásukat.

A hotelek arra számítanak, hogy az előre eltervezett kikapcsolódás helyett – a nyári időszakhoz hasonlóan – ősszel is sokan döntenek a spontán utazás mellett. A last minute csomagok iránti kereslet várhatóan a következő hónapokban is megmarad. 

A hétköznapokban tapasztalható bizonytalan kilátások miatt az előre tervezett utazások népszerűsége mérséklődni látszik. Aki utazik, az most jellemzően spontán teszi – véli Haller Ferenc, a sárvári TDM ügyvezetője. Kiegészítve mindezt azzal, hogy a szokások változása ellenére a hotelek azért készülnek előfoglalási akciókkal és őszi szezonális ajánlatokkal is.

A rugalmas foglalás mellett lesz, ahol all inclusive ellátást kínálnak a korlátlan fürdőzés mellé, máshol plusz éjszakát adnak ajándékba. De van olyan sárvári szálloda is, ahol a vendégek előfoglalással tudnak kicsit spórolni.


Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!