Ha sárvári wellness, akkor kerékpározás

Ma már nem csak a medencében való relaxálásról szól a sárvári wellness. A fürdőváros Tourinform Irodájának friss körképe szerint egyre többen választják fix programként a nyaralás alatti kerékpározást. Leginkább a párok. A fürdőváros szállásadói által közölt adatok szerint jobbára kettesben bérelnek biciklit a Sárváron wellness-szelők. És többnyire e-bike-okat. 

A wellness alatti biciklizés népszerűségének okán egyébként számos sárvári szálloda a szobafoglalás mellé ma már adja a kerékpárhasználat lehetőségét is. Illetve a Tourinform Iroda is fejlesztette a bicikli bérlés szolgáltatását. Egyrészt az elmúlt években új kerékpárokat szerzett be – köztük elektromos és hagyományos bicajokat egyaránt -, másrészt lehetővé tette az online kerékpárfoglalás lehetőségét is – mondta el mindezt Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. Aki hozzátette azt is, hogy beérni látszanak Sárvár és Vas vármegye kerékpárosbarát fejlesztései. Az, hogy a városon belül többféle tematikus kerékpáros útvonal és új kerékpárút is található, valamint, hogy a fürdőváros a Termál Kerékpáros Túraút egyik állomása, rendkívül vonzó a turisták számára. Illetve évről évre nagyobb az érdeklődés a Tourinform Iroda és a Sárvári Kerékpár Egylet által ajánlott kerékpáros túrautak iránt is. Mind az online elérhető, mind a nyomtatott biciklis térképek keresettek.

Kerékpározás Sárváron

Ahogy Haller Ferenc fogalmaz: a Sárvárra érkezők ma már akár azt is megtehetik, hogy a környező, Sárvártól néhány kilométerre lévő gyógy- és termálfürdőket kerékpárral közelítik meg. Mondjuk azokkal a kerékpárokkal, amiket online, a sarvar.hu felületén foglaltak a wellness pihenés idejére – folytatta a turisztikai szakember.

Ami pedig a jövőbeni kerékpárosbarát sárvári fejlesztéseket illeti: a TDM céljai között szerepel, hogy a jelenlegi webes foglaló felületet online fizetési lehetőséggel is kiegészíti. Így a wellness alatti biciklizést tervezőknek még egyszerűbbé válik a kölcsönzés folyamata.

Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!