Hatékonyabb a wellness pihenés, ha a szállodai szoba ablaka zöld környezetre néz?

Egyáltalán nem mindegy, hogy merre néz a szállodai szobánk ablaka. Jelentéktelen dolognak tűnik, de a feltöltődés szempontjából mégis sokat számít, hogy mit látunk, amikor kinézünk a hotelszobából. Kutatások igazolják, hogy azok, akiknek természetközeli látványban van részük, általában jobban kipihenik magukat, mint azok, akik mondjuk épületeket látnak. Mi az oka ennek?

A zöld környezet látványa automatikusan nyugtató hatással van az idegrendszerünkre. A szakértők úgy találták, hogy a zöld panoráma képes csökkenteni a szívfrekvenciát és a vérnyomást. Illetve az ilyen környezetben sokkal gyorsabban el tudunk vonatkoztatni a hétköznapoktól és a mindennapi problémáktól. Ugyanakkor a természet látványa serkenti a kreativitást és a mentális frissességet is. A megfigyelések szerint ilyen környezetben szabadabbak a gondolatok, fokozódik a problémamegoldó képesség és erősödik a kreativitás.

Saját gyógyvizes medencével rendelkező Thermal Sárvár szálloda.

Aztán ott van a növényzet generálta friss levegő. Ez ugyancsak segít a mentális tisztulásban. Ahogy a természet hangjai is. A levelek susogása, a madárének mind-mind nyugtatólag hat. Illetve ne feledjük a fák által a levegőbe kibocsátott fitoncinokat se. Ezeket a vegyületeket belélegezve szintén növelhetjük a relax-hatást.

Összegezve: kutatásokkal igazolják, hogy ha a szállodai szobából zöld környezetet látunk, pihentetőbb lehet kikapcsolódás. Tehát érdemes olyan hotelt választani a nyaralás idejére, ahol az ablakból gyönyörködhetünk a természetben. Így a nyaralásunk még pihentetőbb lehet.

Tegyél így!

Ha a zöld kilátás nálad is szempont, Sárváron érdemes átböngészni az arborétum közvetlen szomszédságában lévő hotelek kínálatát. Mondjuk az Ensana Thermal Sárvár csomagjait. De ajánljuk a sárvári csónakázó tavak zöld környezetében található Spirit Hotelt és az ugyancsak természetközeli helyen lévő Vadkert Majort is.

Nézz rá az aktuális kínálatra!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!