Hogyan alakulnak az őszi hosszú hétvégék az idén?

Sajnos csak egy lesz, de az legalább négynapos. 

A mindenszentek ünnepe az idén keddre esik, így az előtte lévő hétfő munkaszüneti nap lesz. Azaz a hétvégével együtt négy napunk lesz pihenni. 

Mondjuk wellness-szelni.

A pontos dátum tehát: október 29-30-31-e és november 1-je. Vagyis szombat, vasárnap, hétfő, kedd.

Jól hangzik, igaz?

Viszont sajnos az őszre csak ennyi hosszú hétvége jut az idén. A mindenszentek előtti október 23-ai ünnep vasárnapra esik.

Őszi relax Sárváron

Annyit azonban még érdemes tudni, hogy az extra munkaszüneti napot – azaz az október 31-ét – október 15-én, szombaton kell majd ledolgozni.

Családi wellness a sárvári fürdőben
Kikapcsolódási lehetőség minden korosztály számára. A családosokat külön fürdő egység várja Sárváron.

Mikor lesz az őszi szünet?

Ahogy az lenni szokott, az idén is a november 1-jei héten lesz az őszi szünet. Egészen pontosan október 29-étől november 7-éig. 

Egy egész hét!

Vagyis ha esetleg hosszabb őszi családi programot terveztek, egy kis plusz szabadsággal november első hete ideális lehet.

FRISSÍTÉS

A Magyar Közlönyben korábban megjelent rendelet szerint az őszi szünet október 29. és november 7. között lesz. Ez annyiban változik, hogy a kormány döntése értelmében a téli szünet hosszabbítása az őszi szünet rovására történik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a három napos (a hétvégét és a hivatalos ünnepnapokat nem számolva) őszi szünet el is maradhat. Mint azt a Kormányinfón kifejtették, az október 31-i munkaszüneti és november 1-i ünnepnapot természetesen az iskolák és óvodák saját hatáskörben kiegészíthetik igazgatói szünettel, viszont központi előirányzat erre vonatkozóan nincs. Tehát intézményenként változhat, hogy lesz-e idén őszi szünet vagy nem.

Mit szólnátok mondjuk egy sárvári kikapcsolódáshoz?

Ha szívesen töltődnétek nálunk, az alábbi linkeken eléritek a nagyobb szállásadók aktuális ajánlatait.

De természetesen egynapos kikapcsolódásra is várunk. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő aktuális infói itt.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!