Iktass be egy gyógyfürdős kúrát, még mielőtt megérkezik a változékony őszi idő

Jön a változékonyabb idő, ezzel együtt megérkeznek a lehüléssel összefüggő ízületi panaszok is. Sajnos az ősz nem csak a kánikula utáni felfrissülést hozza, hanem egyeseknél a mozgásszervi panaszokat és ízületi merevséget is. Persze ez nem kell, hogy feltétlenül így legyen. Megelőző gyógyfürdőzéssel elkerülhetjük a kellemetlen tüneteket.

Prevencióval tehetünk az öregedésből adódó ízületi fájdalmak elkerüléséért

Ha az igazi ősz beköszönte előtt beiktatunk egy gyógyfürdős kúrát mondjuk Sárváron, azzal felkészíthetjük a mozgásszerveket a változékony időre. Az itteni gyógyvíz ugyanis sok más mellett a mozgásszervekre is jótékony hatással van. Természetesen panasztól függ, hogy milyen intenzitású kezelésre van szükség, de az kétségtelen, hogy ha időben elkezdjük gyógyfürdőzéssel támogatni az ízületeket, könnyebben átvészeljük az őszi, téli változékony időt is. 

A sárvári medencékben lévő víz egyébként 43 fokos gyógyvíz, ami főként nátrium-kloridot és hidrogénkarbonátot tartalmaz, így kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre, valamint izomlazító fürdésre.

Mennyi időt szánjunk gyógyfürdőzésre?

Akár már egy alkalom is hozhat enyhülést, de tartós gyógyulást csak kúraszerű alkalmazás esetén várhatunk. Vagyis ha komoly változást szeretnénk, érdemes legalább tíz napot áldozni a gyógyfürdős feltöltődésre. 

Szerencsére mindezt támogatja a társadalombiztosító. Abban az esetben legalábbis, ha szakorvos írja fel a kúrát. Ha ez megtörtént, jelentős kedvezmények járnak a fürdőzésre és más gyógyfürdős kezelésekre, köztük a különféle gyógymasszázsokra is. Fontos tudni, hogy Sárváron nem csak a kezelések igénybevételére van lehetőség, hanem szakorvosi vizsgálatot is kérhetünk. 

De jó tudni azt is, hogy Sárváron nem csak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben kínálkozik lehetőség gyógyfürdőzésre, hanem a Thermál Sárvárban és a Spirit Hotelben is. Mindkét hotel rendelkezik saját gyógyászattal és természetesen saját gyógyvizes medencékkel. 

Érdemes ezeknek a hoteleknek a kínálatát, csomagajánlatait is áttekinte.

Vagyis ha úgy döntesz, hogy az idén nem várod meg, amíg jelentkeznek a fájdalmak, hanem megpróbálsz időben tenni a panaszok kialakulása ellen, Sárváron több opció is kínálkozik a kúrára. De természetesen akkor is érdemes jönnöd, ha már jelentkeztek a panaszok. Szakértők segítségével a már kialakult ízületi betegségek is kezelehetők.

Gyógyógyulj, töltődj fel nálunk! Használd a természet erejét, gyere Sárvárra!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!