Kérd, hogy a szállodai törölközőt többször használhasd!

Azzal, hogy nem kéred a törölköző napi cseréjét a vakáció alatt, sokat teszel a környezetért. Ezzel kisebb mennyiségű energia és ártalmas tisztítószer fogy. Nem mellesleg így kevesebb, a törölközőkben lévő mikroszál jut a csatornahálózatba, azon keresztül a környezetbe. Erre alig gondol valaki, pedig a túl sok indokolatlan mosás akár így is káros lehet.

A törölközőt valószínűleg otthon sem cseréled naponta. Miért tennéd ezt a nyaralás alatt? Persze tudjuk, jó érzés minden nap új törölközőt használni, de ha jobban belegondolsz, valójában nem nyújt akkora pluszt, hogy érdemes legyen vele a környezetnek ártani.

Szóval bőven elég a szállodából való távozáskor kimosatni a törölközőket. Sőt, nem is biztos, hogy használni kell a hotel törölközőjét. Ha sajátot viszel a nyaralásra, és azt csak otthon mosod ki zöld tisztítószerekkel, még inkább környezettudatos leszel.

Bizony, merthogy csak kevés szálloda használ foszfátmentes környezetbarát mosószert. 

És akkor még ott van a mikroszál kioldódás. Ha indokolatlanul sokszor mosunk egy textilt, a kelleténél több mikroszál oldódik ki abból és kerül a csatornahálózatba. Ami megintcsak károsítja a környezetet.

Úgyhogy csak akkor használd az egyezményes “jelet”, ha feltétlenül szükséges. Vagyis csak abban az esetben dobd a fürdőszoba padlójára a törölközőt, ha tényleg szükség azt kimosni.

Gondolj csak bele, hogy mondjuk száz vendég esetén a kilépő törölköző, a kéztörlő és a fürdés után használatos törölköző napi mosása mennyi energiát, vizet és tisztítószert igényel…

Úgyhogy csak akkor kérj mosást, ha feltétlenül szükséges.

Nézz körül a sárvári szállások között és válassz olyat, ahol hozzád hasonlóan fontosnak tartják a környezet védelmét. 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!