Kérd, hogy ne takarítsák minden nap a szobát!

A legtöbb szállodában sajnos nem környezetbarát tisztítószereket használnak. Így ha az indokoltnál többszöri takarítást kérünk, azzal károsítjuk a környezetet. És nem csak közvetlenül a tisztítószer használata az, ami káros. Ugyanis minél több takarítószer, mosószer fogy, annál több műanyag flakon előállítására lesz szükség, illetve a keletkező hulladék mértéke is magasabb lesz.

Otthon sem takarítunk minden nap, és törölközőt sem váltunk naponta. Miért tennénk ezt a nyaralás alatt?

Ha szeretnék tenni a zöld nyaralás érdekében, jelezzük a szállodában való bejelentkezéskor, hogy mi nem szeretnénk, ha minden nap takarítanák a szobát. Mondjunk le a túlságosan gyakori vegyszeres takarításról és a porszívós tisztításról is. Illetve ne kérjünk felesleges törölköző és ágynemű mosást. Előbbi esetében inkább használjunk sajátot és tisztítsuk ki azt otthon zöld módszerekkel. 

Ha mindezeket megtesszük, azzal mérsékeljük a szálloda energiafogyasztását, illetve kevesebb, környezetre káros anyag is fogy. Nem kerül be a lefolyóba a kelleténél több tisztítószer és összességében a hulladék is kevesebb lesz. Plusz a vegyszerek tárolására szolgáló flakonok is később ürülnek ki.

Nem nagy lemondás, mégis sokat jelent a környezetnek az, ha így teszünk. Főleg, ha sokan gondolkodunk így. 

Nézz körül a sárvári szállások között és válassz olyat, ahol hozzád hasonlóan fontosnak tartják a környezet védelmét. 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!