Két évtized alatt 180 ezer megkeresés – Idén 20 éves a sárvári Tourinform iroda

Több mint 180 ezer megkeresés, 44 ezer óra nyitvatartás. Sárvár Tourinform irodája már 20 éve informálja a fürdővárosba érkező vendégeket.

Két évtized. Ennyi ideje várja és szolgálja ki információkkal a Sárvárra érkező turistákat a gyógyfürdős település Tourinform irodája. Egészen pontosan 240 hónapon keresztül, közel 6 ezer napon át, 44 ezer órában. És nem csak helyben informálnak a Tourinform kollégái, hiszen az évek során közel 20 külföldi vásáron, workshopon és magyar napon is népszerűsítették Sárvár kínálatát.

Óriási számok – mondja Haller Ferenc, a turisztikai információs pontot is működtető Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátéve azt, hogy a húsz év alatt több mint 180 ezer érdeklődőt informáltak, s ez a szám az utóbbi években indult jelentős növekedésnek. Ahogy Sárvár egyre előrébb kerül a TOP hazai úticélok között, úgy növekszik a Tourinformban dolgozó kollágákhoz beérkező érdeklődések száma is. Az utóbbi években – különösen a COVID-járvány előtt – nyaranta a tízezret is meghaladta az irodához fordulók száma.

​​Országos Tourinform találkozó, 2022. Nyíregyháza – Bődi Ivett-től, a turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettesétől Németh Fanni, a sárvári Tourinform iroda dolgozója veszi át a jubiláló irodáknak járó oklevelet.

Tavaly óta új helyen, egy, a korábbinál sokkal korszerűbb információs irodában fogadják a Sárvárra érkező utazókat. Valamint a főszezonban a Nádasdy-vár előtt külön információs pontot – infó-viskót – is üzemeltetnek a fürdővárosban.

Természetesen hétvégén is várják az érdeklődőket és nem csak információkkal. Ahogy Haller Ferenc fogalmaz: az irodába betérő vendégeknek akár kerékpár bérlésre, illetve különféle helyi és környékbeli eseményekre szóló jegyek megvásárlására is adott a lehetőség. 

Nyáron ráadásul a megszokottnál hosszabb ideig, heti 22 órával bővített irodai nyitva tartással, két helyszínen is informálódhatnak a Sárvárra érkező, kikapcsolódásra vágyó vendégek. Illetve eszközöket kölcsönözni sem csak a Tourinform irodában tudnak. Az idei évtől a sárvári Csónakázó-tónál lévő szabadidő parkban is lehet már e-bike-ot, e-rollert és segwayt bérelni.

Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!