Kiemelkedő őszi hosszú hétvége után teltházas – korlátozások nélküli – karácsonyi időszak várható Sárváron

Az idei őszi hosszú hétvégén gyakorlatilag teltházzal üzemeltek a sárvári szálláshelyek, és a folytatás is biztatónak látszik. A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. által készített körkép alapján az ünnepi időszakban is magas foglaltság várható. Mind az advent, mind a két ünnep közötti napokban és természetesen szilveszterkor is.

Egyes sárvári szállodák – főként a prémium szolgáltatásokat kínáló hotelek – az év végére már csak a hétköznapokra tudnak vendégeket fogadni. Sok szabad hely azonban más szállásadóknál sincs. Jelenleg mindenhol nagyjából 70-80-90 százalékos a foglaltság. 

Mivel a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő a magasabb energiaárak ellenére is korlátozás nélkül üzemel, az előre foglalók és a lastminute utazók együtt várhatóan megtöltik a szállodákat – véli Haller Ferenc, a sárvári TDM ügyvezetője.

A szállásadókkal készített körkép alapján az is látszik, hogy a hotelek üzemeltetői a fürdőhöz hasonlóan nem terveznek korlátozást. Természetesen racionalizálják a költségeiket és szempont a takarékosság is, de a vendégek kényelmét ez nem befolyásolja. 

Ami pedig a várható sárvári tartózkodások hosszát illeti: jellemzően 3-4 éjszakára foglalnak a több napos kikapcsolódásra vágyók. A nemzetiségi összetételt nézve a belföldi utazók mellett a cseh vendégek száma jelentős. Egyes szállásadók szerint a csehek részéről az idei évben talán még erősebb érdeklődés látszik Sárvár iránt, mint a korábbi időszakban. De az ünnepekre a szomszédos Ausztriából is többen érkeznek, mint máskor – foglalja össze a TDM felmérésének eredményeit Haller Ferenc.

Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!