Látnivalók Sárváron – Tippek a nyaralás idejére

Aktivitásra vagy inkább relax programokra vágynál? Több ötletünk is van.

Azok, akik a strandolós élményeket egy kis mozgással egészítenék ki, látogassanak el a Sárvári Kalandparkba. A zöld környezetben lévő TOP attrakció minden korosztály számára garantálja a felhőtlen szórakozást. A parkban az extrém, komoly bátorságot igénylő, a fák lombkorona szintjén vezető kötélpályák mellett kicsiknek való élményelemek is találhatók. Összesen 8, különböző nehézségi fokú kötélpálya közül választhatunk.

Kikapcsolódás a kalandparkban

Az aktív időtöltések sora azonban a kalandpark élményekkel nem ér véget. A látnivalók kerékpáros felfedezése szintén kötelező program. Bérelj biciklit a Tourinform Irodában, és járd be a Gyógyvarázs Kerékpárutat, tekerj el a csónakázó tóhoz és kerekezd körbe a Nádasdy-várat is!

Biciklis kirándulás Sárváron

És ha már várpark… A helyszín kiváló nordic walking útvonal. Akárcsak a belvárosban lévő varázslatos arborétum. Ahol egyébként a reggeli kocogás is páratlan élmény…

Sportolás Sárváron

Persze az arborétum nem csak az aktív programokra vágyókat várja. Piknikezéshez, romantikus sétához és jógázáshoz is kiváló helyszín. Vagy egyszerűen ahhoz, hogy gyönyörködj a virágokban és hallgasd a természet hangjait.

Relax az arborétumban

De térjünk vissza kicsit a csónakázó tóra! A tónál természetesen adott a lehetőség a csónakázásra. Akár elektromos csónakkal is bejárhatod a tavakat. Vagy kipróbálhatod a vízi dodzsemet – ami egy egészen egyedülálló attrakció. Családosoknak érdemes ezt a programot is felvenni a listára.

VÍzi dodzsem Sárváron

Akárcsak a Vadkert Major állatsimogatóját – és ha már itt vagy, a lovardába is kukkants be!

Állatsimogató a Vadkert Majorban

Aztán kötelező program még a Nádasdy-vár felfedezése. Egészen pontosan a várban működő Nádasdy Ferenc Múzeum bejárása. Szerintünk nem fogsz csalódni. A korabeli tárgyakkal berendezett szalonok, a freskók, a várbelső hangulata garantáltan magával ragad.

Múzeumi látogatás

Végül ne feledjük Sárvár hangulatos tereit! Már csak a gasztro’ kalandok miatt se. A Posta téren több étterem is vár. No, meg fagyizó. 

Közös élmények Sárváron

Képzeld el, hogy egy hangulatos nyárestén, fagyival a kézben sétálgatsz a belvárosban, közben gyönyörködsz a szökőkutak fényjátékában, és hallgatod a Szent László-templom óránként felcsendülő harangjátékát. 

Hogy tetszik az ötlet?

Szóval Sárvár nem csak a strandolásról szól… Fedezz fel minél több sárvári látnivalót, és élj meg még több sárvári élményt!

Kérdés esetén természetesen a Tourinform Irodában állunk a rendelkezésedre.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!