Majd másfélszeres külföldi vendégforgalom növekedés Sárváron

A 2022-es sárvári vendégforgalom-adatok elemzéséből kiderült, hogy a kereskedelmi szálláshelyek esetében a külföldi vendégszám növekedés 148, a magán- és egyéb szálláshelyek esetén pedig 139 százalékos. Sárvár ezzel a bővüléssel a TOP hazai gyógyfürdős települések között rendkívül kimagasló eredményt ért el.

Konkrétabban nézve a sárvári számokat: a kereskedelmi szálláshelyre vonatkozó 2021-es vendégszám 2022-re 36 ezerről 91 ezerre nőtt. A magánszálláshelyeken ugyanezen összevetésben a 8 ezres vendégszám 19 ezerre gyarapodott.

Az emelkedő eredmények a vendégéjszaka szám változásában is jól láthatók. A kereskedelmi szálláshelyek esetében 319 ezerre duplázódott az érték. A magánszálláshelyeken pedig ugyanebben a kategóriában 114 százalékos volt a bővülés. A vendégéjszaka szám itt 25 ezerről 54 ezerre nőtt.

Majd másfélszeres külföldi vendégforgalom növekedés Sárváron

Természetesen a bővülés a belföldi vendégforgalomban is jelentős – mondja Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

A kereskedelmi szálláshelyek esetében a 2022-es vendégszám az egy évvel korábbi adatokhoz képest  20 százalékkal nőtt. A magánszállásadóknál 46 százalék volt az emelkedés.

Mindezen adatokhoz természetesen hozzá kell tenni, hogy 2021-ben a koronavírus-járvány miatt még korlátozottak voltak az utazási lehetőségek, és a vendégek is óvatosabban foglaltak szállást – egészíti ki a szakember. Ugyanakkor azt is meg kell jegyezni, hogy a tavalyi számok már meghaladták a rekordévnek tekinthető 2019-es esztendő eredményeit. Ez pedig rendkívül biztató előrejelzés 2023-ra. Akárcsak az, hogy több magyar TOP fürdőváros számaihoz viszonyítva a sárvári bővülés jóval eredményesebbnek tekinthető – véli Haller Ferenc.

Szabadon letölthető / felhasználható fotók

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!