Ennyi és ilyen medencék várnak a sárvári fürdőben

Mutatjuk a csúszdákat is – Amikor nyaralási célpontot keresünk, az első dolgunk egyike, hogy megnézzük, milyen strandolási lehetőségek várnak minket az adott helyszínen. Van-e gyógyvíz, milyen medencék találhatók a strandon, tudnak-e pancsolni a gyerekek, adott-e a lehetőség a fürdőzésre rossz idő esetén… Számos szempont, amit figyelembe veszünk a döntés előtt. 

Te is hasonló dolgokat nézel meg a foglalás előtt?

Ha igen, talán ez a bejegyzésünk segíteni fog a Sárvár kínálta fürdőzési lehetőségek feltérképezésében. 

Kezdjük azzal, hogy milyen medencék várnak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben.

Összesen 18 medence található a sárvári fürdőben. Ezek közül öt gyógyvizes. Van, amelyik egészen forró vízű, 37 fokos, illetve olyan is, ami különféle vízi élményelemekkel teszik még kellemesebbé az ellazulást. A kültérben két gyógyvizes medence üzemel. Az egyik egész évben, a másik csak májustól a nyár végéig. Az előbbi a gyógyfürdős egység belső medencéjéből úszva is megközelíthető. A fürdő ezen részlegén egyébként egy élménymedence is található. Pontosabban kettő. Merthogy ez a medence is külső és belső részből áll. A fedett medencéből akár a vízben haladva is megközelíthetjük a külső egységet. Ahol sodrófolyosó, zuhatag és nyakmasszírozó is várja a fürdőzőket.

Kültéri gyógyvizes medence a sárvári fürdőben

A fürdő azonban nem csak gyógyfürdős egységből áll. A gyermekeseket és az élményfürdőzésre vágyókat külön részleg várja. Itt gyermek élménymedence, baba medence, óriás jacuzzi és belső hullámmedence, illetve egy úszómedence és számos csúszda várja a vendégeket. Egészen pontosan három óriáscsúszda, egy közepes méretű csúszda és egy, a kisebb gyermekeknek ideális csúszda. És persze több belső, pancsolókban lévő gyermekcsúszda.

És ha már csúszdák, nézzünk ki a strand részre!

Itt összesen nyolc csúszda várja a fürdőzőket. Többnyire olyanok, amik átlagon felüli élményt ígérnek. Nagy kedvenc a Wave slide, a Kamikaze, a Salar, a Turbulence, a Dragero – az óriáscsúszdák közül. De rendkívül népszerű a versenycsúszda és az Aquatube is. Ahogy a legkisebbek körében a különféle figurás gyermekcsúszdák. Ami pedig az extra élményelemeket illeti: a sárvári fürdő strandján található izgalmas fürdőzést ígérő, vízi kötélpályával is rendelkező strandmedence, és van itt fejesugró medence is. És ezzel két kültéri medencét már be is mutattunk – a kilencből.

Hullámmedence a sárvári strandon

A strandon található továbbá egy hullámmedence, egy élménymedence, egy retro gyógyvizes medence, egy relax gyógymedence. Valamint három gyermek- és bébimedence, amiből az egyik egy kalandmedence (kalózhajóval, vízi várral).

És akkor a szaunavilágot, illetve az ottani Kneipp-medencét, a merülő- és jakuzzi medencéket nem is említettük…

Mi azt gondoljuk, Sárvár, illetve a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő ideális helyszíne lehet a nyári vakációknak. A strand garantált élményeket kínál minden korosztálynak. 

Amennyiben szívesen vakációznál Sárváron és olyan szállást keresel, ami közvetlenül átjárható a sárvári fürdővel, így a szállásdíja tartalmazza a korlátlan fürdőzés lehetőségét is, térképezd fel a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa és a VitalMed ajánlatait.

Ha pedig olyan szállást keresel, ahol komplett fürdőrészleg vár – saját gyógyvízzel -, klikk a Spirit Hotel és az Ensana Thermal Sárvár oldalára.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!