Milyen látnivalókat érint a sárvári SIHU?

A sárvári kisvonat, a SIHU mindamellett, hogy a nyaralók számára kiváló tömegközlekedési eszköz, remek módja annak is, hogy kicsit más perspektívából is megtekintsük a fürdőváros látnivalóit.

Nézzük, milyen sárvári látnivalókat, attrakciókat közelíthetünk meg, ha felpattanunk az egész nyáron közlekedő sárvári kisvonat valamelyik járatára.

A SIHU a Rákóczi Ferenc utcából indul, ahonnan azonnal a Park-Inn hotelhez megy. Amely megálló egyben a sárvári fürdő főbejárata is. Innen a sárvári Tesco felé veszi az irányt, majd a sárvári fürdő nyári bejárata, a strand következik. Ezután jön a Vadkert Major, ahol egy állatsimogató és étterem is található. De innen könnyedén megközelíthető a Sárvári Kalandpark is. Majd következik a csónakázó tó, a Spirit Hotel, majd irány a belváros. Ahol aztán a vasútállomás érintésével eljutunk a fő tér környékéhez. A Nádasdy-vár főbejáratánál lévő megállótól néhány lépés a Kossuth tér, a Posta tér és természetesen a Nádasdy múzeum. A vár után néhány perc utazást követően elérjük az Ensana Hotelt. Ahonnan pár méter csak a Sárvári Arborétum bejárata. 

És gyakorlatilag körbe is értünk. A körút végén még két megálló található a Rákóczi úton. Ami azok számára lehet érdekes, akik az itt található szuper éttermek valamelyikébe szeretnének eljutni. 

A SIHU menetideje egyébként 51 perc. Úgyhogy önálló programnak is ideális a kisvonattal bejárni a várost. De bátran felülhetünk rá konkrét céllal is – ahogy azt sokan teszik a Sárváron nyaralók közül. Mivel a vonatra akár pár napos bérlet is váltható, kiváló eszköz a nyaralás alatti közlekedés egyszerűsítéséhez.

További részletek, a menetrend a városnéző kisvonat weboldalán.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!