Ne csak “zöld”, hanem egészségtudatos is legyen a vakáció!

Ha Sárvárra jössz kikapcsolódni, feltétlenül látogass el a Csónakázó tavak területén lévő rekreációs övezetbe! Legyen szó bármilyen évszakról, itt garantált az aktív turisztikai élmény.

A projekt célja, hogy a gyógyhely részét képező, turisztikai szempontból jelentős vonzerővel bíró szabadidő- és pihenőpark, valamint a Csónakázó tavak területe, illetve e területek nyújtotta szolgáltatások olyan attrakciókkal bővüljenek, melyek hozzájárulnak a négy évszakos kihasználtsághoz, a szezonalitás jelentette problémák, hatások csökkentéséhez.

A projekt a gyógyhelyi, sport és rekreációs övezet kialakítására, fejlesztésére irányul, amely szorosan illeszkedik a már meglévő gyógy- és wellness, illetve egyéb egészségturisztikai infrastruktúrához és országos, nemzetközi attrakciókhoz.
A manapság oly népszerű gyaloglás feltételeit teremtik meg a projektben kialakítandó nordic walking útvonalak, mely elsősorban a közép- és az idősebb korosztályok számára lehet vonzó, melyhez a természeti környezetet a Csónakázó-tó és környéke biztosítja. Az aktív turisztikai élményeket kipihenni kívánók számára napozó- és pihenőpadok kerülnek telepítésre a Csónakázó-tó partján. A projekt része családbarát turisztikai attrakcióként a KRESZ park teljes felújítása, mely a szülők és a gyermekek aktív kikapcsolódását, a közlekedési szabályok élményszerű elsajátítása révén a szabadidő hasznos eltöltését biztosítja. Sor kerül kültéri sportpályák teljes körű felújítására, ennek keretében megújul egy kültéri kosárlabda, egy lábtenisz pálya, és egy új teqball pálya kerül kialakításra.

A Csónakázó-tó partján fotópont létesül.

A Csónakázó-tó körül zajló újabb fejlesztések a tervek szerint 2021. szeptember végére fejeződnek be.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!