Őszi hosszú hétvége – Sárvár a legnépszerűbb úticélok között

Sárvár a TOP belföldi úticélok között. A Szállás.hu közlése szerint rekord mértékű az érdeklődés a mindenszentekhez kapcsolódó több napos hosszú hétvégés kikapcsolódási lehetőségek iránt.

Ahogy fogalmaznak: jóval erősebb forgalom valószínű az idén, mint a korábbi években. És nem csak a mostani hosszú hétvégére vonatkozóan. Az ősz egészét nézve is. Illetve a téli, ünnepi előfoglalások száma is biztatóan alakul. Már 5 százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest.

De visszatérve a november 1-jei hosszú hétvégére… A Szállás.hu adatai szerint idén október 24-éig közel dupla annyi foglalás érkezett, mint 2019. október 24-éig az akkori november elsejei hétvégére.

Ennek oka lehet az is, hogy anno mindössze háromnapos volt a pihenő. „Ráadásul az idén október 24-éig beérkező, hosszú hétvégére szóló foglalások száma már most meghaladta a 2019. november elsejei hosszú hétvégén leutazott foglalásokat is” – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

És, hogy hova utazunk?

A legnagyobb belföldi turisztikai régiók közül Észak-Magyarország (26%), Nyugat-Dunántúl (16%) és a Balaton (14%) részesül a legnagyobb arányban a foglalásokból.

A településeket nézve a népszerűségi rangsort Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezeti. Őket követi Hévíz, Szeged, Siófok, Zalakaros és Sárvár.

Ami pedig a teljes őszi szezont, illetve az év végi ünnepi időszakot illeti, Sárvár még előkelőbb helyen szerepel.

Az október 24-e előtt megtett, őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége az idén a legmagasabb tavalyhoz és 2019-hez viszonyítva – áll a közleményben. Az eddig beérkező adatok szerint a tavalyinál 3,5 százalékkal, 2019-nél közel 40 százalékkal nőtt az őszi foglalások száma. 

„Az év végi foglalások ezidáig bizakodásra adnak okot, már 5 százalékkal túlszárnyaltuk a 2019. október 24-éig beérkező, év végére szóló foglalásokat” – mondta a sajtószóvivő. 

Az ünnepi időszak vonatkozásában a TOP 10-es listát nézve Sárvár a kilencedik legnépszerűbb belföldi úticél.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!