Őszi wellness – Mitől lesz teljes a feltöltődés?

Őszi wellness feltöltődés – Nem feltétlenül csak a fürdőzéstől lesz teljes. A wellnessnek persze kétségtelenül a vízben való elmerülés az egyik legfontosabb része. De azért más kikapcsolódási módot is érdemes betervezni a programba. Főleg, ha Sárvárra érkezel.

Mire gondolunk, mi az ami az őszi wellness alatt plusz élményt adhat?

Ilyen mondjuk a szaunázás. Nincs is annál jobb, mint amikor egy kiadós izzadás után a pihenőtér nyugágyaiban elnyúlva relaxálunk.

Őszi wellness – szaunázás

Sárváron erre szinte minden szállodában van lehetőség. Hol kevesebb, hol több kabin vár. A Spirit Hotel és az Ensana Sárvár például saját szauna világgal rendelkezik. A Vadkert Majorban extra szaunaház várja a kikapcsolódásra vágyókat, a Park Inn és a VitalMed vendégei pedig a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szauna részlegén tudnak lazítani. Mindkét hotel ugyanis közvetlenül átjárható a fürdővel.

Szaunaház a Vadkert Majorban

De ne csak lazítós wellness programokban gondolkozzunk. Az őszi wellness alatt bátran szervezhetünk kültéri aktivitást is.

Mondjuk egy kiadós kerékpározást.

Őszi wellness – kerékpáros városnézés Sárváron

Képzeld csak el, hogy egy pihentető alvás után, egy jó reggelit követően elektromos bringára pattansz és bejárod a várost – és a város környékét, akár a Rába folyó partját. Mindezek után pedig jöhet a jól megérdemelt gyógyfürdőzés.

Biciklit természetesen a Tourinform irodában tudsz bérelni.

Persze a szabadtéri aktivitás nem csak kerékpározás lehet. Akát nordic walking botot ragadva is bejárhatod a várost. Vagy ha zöld környezetben töltődnél, az arborétumot és a csónakázó tavak környékét. Esetleg a Nádasdy-vár körüli parkot.

Őszi wellness – Nordic Walking a sárvári arborétumban

Természetesen ezek a helyek nem kizárólag aktív programokhoz ideálisak. Egy kiadós relaxálásra is. Akár egy faölelésre vagy meditációra. Vagy egy szimpla semmittevős sétára, esetleg egy vezetett erdőfürdő sétára.

Végül ne feledjük a Sárvári Kalandparkot se!

Főleg akkor, ha gyerekekkel érkezünk.

A parkban egy 120 állásos kötélpálya várja a kalandok kedvelőit. Természetesen kicsiknek és nagyobbaknak ideális, fák között vezető útvonalak is találhatók itt.

A park egészen novemberig nyitva.

Ja, és ne feledjük a Vadkert Major állatsimogatóját se. A kalandparktól csak pár lépés. A gyerekek szeretni fogják. De talán még a felnőttek is…

Szóval ha őszi wellness, akkor nem csak fürdőzés… Legalábbis ha Sárváron jársz, sok-sok egyéb kikapcsolódási lehetőség vár. Szaunázz, legyél aktív és töltődj a természetben is!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!