Öt dolog, amivel egy klasszikus strandolás is változatossá tehető – ingyenesen

Amikor strandolni megyünk, a vízben való üldögélésnél többre nem nagyon vállalkozunk. Pedig rengeteg olyan ingyenes szolgáltatás, lehetőség létezik, amikkel még nagyobb élménnyé tehetjük a fürdőzést.

Ilyen lehet a nyakzuhany. Nem kerül semmibe, a hatása viszont egészen kivételes. A felgyülemlett stressz miatt merevvé vált nyaki izmok ellazításában rendkívül hatásos.

Sárvári fürdő - nyakzuhany
Nyakzuhany – Sárvári fürdő

Természetesen masszíroztatni a víz alatti testrészeket is tudjuk. Az élménymedencék fúvókáiból kiáramló vízsugarak a hát és a láb izmait is remekül átmozgatják.

De átmozgatásban az aqua fitnes gyakorlatok is sokat segítenek. Amiket akár önállóan vagy szervezett program keretein belül, animátor vezényletével is végezhetjük.

Közös aqua fitnesz Sárváron
Közös aqua fitnesz Sárváron

Aztán ott vannak a vízben végezhető különböző relaxációs gyakorlatok… Miért ne hunynánk be a szemünket és engednénk el a külvilágot? Ha bevállalósabbak vagyunk, egy floating-ra, azaz a vízen való lebegésre is benevezhetünk. A kellemesen meleg víz ellazít, ha pedig sikerül kizárni a körülöttünk lévő dolgokat, garantált lesz a feltöltődés. Próbáld meg, hogy csukott szemmel csak a víz csobogására koncentrálsz.

Gyógyfürdős relaxálás Sárváron
Gyógyfürdős relaxálás Sárváron

Próbálj ki továbbá olyan dolgokat, amik kicsit kívül vannak a komfortzónádon. Lehet, hogy elsőre nem tűnik majd jó ötletnek, de később biztosan nem bánod meg, hogy belevágtál valami szokatlanba. 

Mire gondolunk? Annak ellenére, hogy már nem vagy gyerek, bátran csúszdázhatsz. A szabadság érzete, az, hogy kicsit visszarepülsz az időben, biztosan plusz élményt ad majd. Persze erre nem csak a csúszdázás képes, hiszen egy kis extra szórakozást akár a hullámmedence vagy a vízi buborék is kínálhat.

Végül egy alap dolog, ami egyszerű ugyan, mégis kevesen gondolnak rá, amikor strandolni mennek. Indítsuk a fürdőzős napot egy kiadós mozgással, ússzunk pár hosszt, és biztosan még jobban fog esni a vízben való lazítás.

Ha te is tervezel strandolást az idén, és az úticélok között Sárvár is számításba jöhet, a fenti tippeket ne hagyd ki. Legyél kreatív, és a klasszik fürdőzést dobd fel extra élményekkel! A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő strandja az idén is vár.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!