Öt sárvári kirándulási tipp a helyieknek, egynapos utazóknak

Ha kimozdulnál kicsit és mindezt helyben, Sárváron vagy a környéken tennéd meg, van pár tippünk. Gyalogtúrát és kerékpáros kirándulási célpontokat is ajánlunk. 

Ha csak a városon belül kirándulnál, nem lehet kérdés, hogy el kell menned a nemrég elkészült Gyógyvarázs Kerékpárút felé. A zöld környezet és a mozgás nyújtotta plusz energia biztosan neked is jót tenne… Persze nem kell feltétlenül kerékpárral bejárnod a Vadkert környéki területet. Ha a nordic walking szimpatikusabb, akár egy intenzívebb sétára is benevezhetsz ezen a szakaszon. Ahogy azt amúgy sok, wellness hétvégére érkező is teszi Sárváron. 

Nordic-os túrára egyébként a sárvári Kirándulóerdő és a Rába folyó partja is ideális. Ha ott hagynád kicsit a várost, de azért nem mennél túl messzire, mindkét helyszín, útvonal remek választás.

Akárcsak a Farkaserdő és a Ság hegy (lenti kép). Igaz, mindkét úticél Sárváron kívül található, de pont olyan távolságra vannak csak, hogy a megközelítésük bringával ne okozzon gondot. Az utóbbi talán valamivel nagyobb edzettséget igényel, hiszen 21 kilométerre található Sárvártól. A Farkaserdő, Káld viszont csak 12 kilométerre van tőlünk. 

És, hogy melyik helyszínt miért ajánljuk?

A Ság hegyet egyértelműen azért, mert egykor egy működő vulkán volt, és mert ma is bejárható annak a krátere. Meg persze van a hegynek egy remek hangulata. Az apró szőlészetek, a természet közelsége mind-mind feltöltik az embert. De ugyanez mondható el a Farkaserdőről is. A hely egészen varázslatos. Mondhatni mesébe illő. De nem csak ez az, amiért ide el kell menned egyszer. Sok más mellett a tájegység kilátója, a Scherg Lőrinc-kilátó is megér egy utat. Pontosabban az innen elénk táruló látvány. A kilátóról ugyanis a Kemenesalját, a Kemeneshátat és a vulkáni eredetű tanúhegyeket (Púpos-hegy, Ság hegy) is megcsodálhatjuk.

Egynapos úticél (is) tehát van bőven Sárváron és környéken. Már csak az elhatározásra van szükség a részedről, hogy felkerekedj! Tedd meg! Ha pedig kérdésed lenne a “mindig nyitva” útvonalakkal kapcsolatban, bátran keress minket a Tourinform Iroda elérhetőségein.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!