Pünkösdkor is a legnépszerűbb belföldi úticélok között volt Sárvár

Pünkösdkor is a TOP hazai úticélok között volt Sárvár. A fürdőváros a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján a hatodik helyre került népszerűségi listán.

A legnagyobb forgalmat, azaz a legtöbb vendégéjszakát – Budapestet nem számolva – a Balatoni településeken regisztrálták. Egészen pontosan Balatonfüreden és Siófokon. Ezek után következtek a termálfürdős városok. Úgy mint Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros és Sárvár.

A vidéki vendégösszetételt nézve a pünkösdi forgalom 69 százalékát belföldiek adták. A külföldi vonatkozást tekintve pedig a legfőbb küldőországok Németország, Ausztria, Csehország, Románia és Szlovákia voltak.

Ami pedig az előrejelzéseket illeti: júniusban, júliusban és augusztusban összesen közel 16,5 millió vendégéjszaka várható a hazai szálláshelyeken, ami 10 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ezzel minden esély megvan arra, hogy a nyárindító pünkösdi hétvégét követően a főszezon kiugró forgalmat eredményezzen – olvasható a Termalonline.hu összefoglalójában.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!