Relaxálás: nem csak gyógyvízben

Sárváron számos lehetőség kínálkozik a kikapcsolódásra. A feszültség elűzésében nem csak a gyógyvizes relaxálás segíthet.

Ott van mondjuk a szaunázás. Amire természetesen nem csak a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben van lehetőség. A nagyobb szállodák mellett ma már a kisebb hotelekben is tudunk “izzadni”. Ráadásul általában nem is egyféle szauna közül választhatunk. Ha valakinek kicsit sok lenne a finn szauna hőmérséklete, lazíthat infra szaunában vagy gőzkabinban is.

Szaunázás Sárváron

Aztán ha Sárváron jársz, és szeretnél egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, irány az arborétum. Itt akár vezetett erdőfürdő relaxon is részt vehetsz, de önállóan is töltődhetsz a természet erejével. Például faöleléssel. Ahogy arról már korábban is írtunk: Sárváron a fák az átlagnál erősebben közvetítik a Föld jótékony energiáit. Amikből az arborétum fáinak megölelésével akár te is részesülhetsz.

Persze a jótékony energia akkor is érezhető, ha csak egy padon üldögélsz vagy mondjuk egy reggeli nordic walking sétára indulsz.

És akkor meg is érkeztünk a mozgás nyújtotta relax hatáshoz.

Mi azt gondoljuk, hogy a wellness-nek nem feltétlenül csak a passzív kikapcsolódásról kell szólnia. Az legalább annyira pihentető lehet, ha sportolást is beiktatunk a programba.

Sárvár esetében kiváló választás a kocogás. Mondjuk a Nádasdy-vár körüli park remek terep ehhez. Vagy ha kalandosabb környezetre vágynál, ott a Rába folyó parja. Itt aztán tényleg elbújhatsz a világ elől.

De a természetközeli helyeket más módon is felfedezheted Sárváron. Akár elektromos kerékpárra pattanva. A helyi Tourinform irodában hagyományos és elektromos meghajtású bicikliket is bérelhetsz. Amikkel bejárhatod az egész várost, köztük a Sárvári Csónakázó-tó környékét is. Ami megintcsak egy kiváló hely a relaxálásra. 

Itt akár csónakban ringatózva is töltődhetsz. A bérlési lehetőség természetesen adott.

És adott a lehetőség zene erejével töltődni is. Ha hozzánk érkezel, a sárvári Zene Háza aktuális koncertjeiről is érdemes informálódni.

Akárcsak a Nádasdy-vár, a Nádasdy Ferenc Múzeum tárlatairól… Szerintünk ha a teljes kikapcsolódás a cél, egy kis történelmi időutazás is sokat segíthet.

Szóval ha Sárváron jársz, a fürdőzés mellett vegyél részt más relax programokon is. Szerintünk nem fogsz csalódni. A kisvárosi hangulat, a természet közelsége garantáltan feltöltenek. 

Eljössz? Aktuális őszi ajánlatokról itt tájékozódhatsz.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!