Sárvár környéki látnivalók

Tippek azoknak, akik a Sárvárhoz közeli települések látnivalóit, attrakcióit is felfedeznék. Íme, néhány Sárvár környéki látnivaló.

Kezdjük mondjuk Celldömölkkel. A Sárvártól mindössze 21 kilométerre lévő település határában egy egykor működő vulkán magasodik, aminek a krátere ma is bejárható. Illetve található itt egy interaktív, vulkánokhoz kapcsolódó múzeum is. Családosoknak kifejezetten ajánljuk a Kemenes Vulkánpark meglátogatását.

Maradva a természetközeli programoknál: ha a wellnesst egy kis bakancsos vagy kerékpáros túrával egészítenéd ki, látogass el Káldra. Egészen pontosan a káldi erdőbe. Ahol varázslatos környezet és egy szuper kilátó is vár.

De a természetkedvelőknek van más programtippünk is.

Az ölbői Szent Miklós Gyógyfüves Ház meglátogatása ugyancsak remek időtöltés. Sárvártól csupán 10,8 kilométer a táv, így Ölbő kerékpárral is könnyedén megközelíthető. A gyógyfüves ház környezetében egyébként egy Kneipp-kert is található, úgyhogy egy kis mezítlábas regenerálódásra is adott itt a lehetőség.

Az extrémebb programok kedvelőinek ajánljuk, hogy Ostffyasszonyfa felé vegyék az irányt. A Sárvár környéki látnivalók közül rendkívül népszerű a Pannónia Ring, ahol számos motorsport versenyt rendeznek. Illetve itt gokartozni is tudunk. Sárvártól mindössze 17,7 kilométer a távolság.

Hasonló hosszúságú az út Szelestéig is. Ahol egy Festetich-kastély is található, aminek a parkja arborétum. Szerintünk erre is érdemes elkirándulni – mondjuk kerékpárral. Akár úgy, hogy Ölbőt is útba ejtitek.

És ha már Sárvár környéki látnivalók… Szombathelyt természetesen nem lehet kihagyni. A Sárvártól 26 kilométerre található város rengeteg látnivalóval vár. Múzeumok, templomok, kültéri attrakciók, éttermek, kávézók, arborétum, csónakázó tó és persze sok-sok szervezett program. Érdemes tájékozódni az aktuális eseményekről.

Végül egy tipp azoknak, akik kicsit távolabbi települést is felfedeznének. Sárvártól 41 kilométerre található Kőszeg. A 12 ezer lakosú alpokaljai település Magyarország egyik legbájosabb kisvárosa. Ezernyi történelmi, kulturális és természeti kincset rejt magában. Nagyon romantikus úticél, így pároknak kifejezetten ajánljuk.

Persze aktív kikapcsolódási lehetőségek is várnak Kőszeg környékén.

Ha egy kis hegymászásra, erdei túrára is nyitott vagy, akkor bakancsot is készíts be a csomagba. Fedezd fel a Kőszegi-hegyet, és hódítsd meg Nyugat-Dunántúl legmagasabb pontját, az Írott kő csúcsot!

Ne aggódj, a másnapi regenerálódásról a sárvári gyógyvíz gondoskodik…

Szóval ha hosszabb időre érkezel hozzánk, a Sárvár környéki látnivalókat is fedezd fel. Sok-sok értékes, érdekes attrakció vár.

Klikk ide, és tudj meg még többet.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!