Így is gyógyít a természet Sárváron

A gyógyvizes medencék környezetében különleges mikroklíma tapasztalható, az arborétumban pedig az átlagnál erőteljesebben közvetítik a fák a Föld jótékony energiáit.

Nem véletlen tehát, hogy Sárváron már egy-két nap kikapcs’ is elűzi a hétköznapi gondokat

Bár ehhez hozzá kell tennünk, hogy a gyógyvizek környezetében tapasztalható mikroklíma nem sárvári sajátosság. A termálfürdős helyekre általában jellemző, hogy a medence körüli légtérben az átlagnál nagyobb a negatív ionok mennyisége. Ami azért olyan extra dolog, mert az ilyesfajta közeg jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az átlagnál eredményesebb legyen a stresszoldás. A negatív-ion túlsúly megnyugtatja az embert.

A gyógyvizes medencék környezetében különleges mikroklíma tapasztalható.
Gyógyfürdőzés a sárvári fürdő kültéri medencéjében

A fák gyógyító ereje viszont már kevesebb helyen érzékelhető. Az meg, hogy a gyógyvíz különleges mikroklímája és a Föld energiáit erősebben közvetítő növények együtt legyenek jelen, egészen egyedülálló dolog. Ez utóbbit egyébként úgy tapasztalhatod meg a legjobban, ha megöleled az arborétumban található fák valamelyikének a törzsét. Semmit nem kell tenned, csak hagyni, hogy az energia áramoljon. Egy ilyen faölelős meditáció egyébként nagyjából 15-20 perc.

Az pedig, hogy milyen fát választasz, csak rajtad múlik. A téma szakértői úgy vélik, hogy a fa választ ki téged és nem te őt. Egyébként minden fa más-más egészségügyi probléma kezelésében segíthet. De alapvetően mindegyik hozzájárul ahhoz, hogy hatékonyan oldjuk a stresszt.

A faöleléssel könnyedén juthatunk egy kis extra energiához. A sárvári arborétum fái az átlagnál jobban közvetítik a Föld jótékony energiáit.
Vezetett erdőfürdő séták indulnak a Sárvári Arborétumban

És egyáltalán nem fura dolog megölelni a fát. Sárváron semmiképpen nem az. Sőt, a fürdővárosban olyan erdőfürdős programokat is rendszeresen tartanak, amiknek a keretében résztvevők faterápiában is részesülhetnek.

Szóval ha teljes lelki kikapcs’-ra vágynál, Sárvár ideális helyszín lehet. Egy természetközeli relaxálással kiegészített gyógyfürdős wellness hétvége garantáltan feltölt.

És, hogy hol szálljunk meg?

Gyógyfürdőzésre a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőn kívül két szállodában van lehetőség. Saját gyógyvizes medencével a Spirit Hotel és a Thermal Sárvár rendelkezik. Ráadásul ez utóbbi a sárvári arborétum közvetlen szomszédságában található – ahol azokat a bizonyos gyógyító fákat ölelgetheted. A sárvári fürdővel egyébként két szálloda is közvetlenül átjárható. A VitalMed hotel és a Park Inn szálloda vendégei számára egyaránt adott itt a korlátlan gyógyfürdőzés lehetősége.

Úgyhogy ha kiadós testi-lelki feltöltődés van tervben, irány Sárvár. Válassz olyan szállodát, ahol helyben tudsz gyógyfürdőzni, és a spa élményeken kívül iktass be a programba természetközeli időtöltést is. Gyógyvizes ellazulás plusz arborétumi relax, kiváló kombináció. Próbáld ki! Várunk Sárváron.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!