Sárvár továbbra is a TOP termálfürdős települések között

Az idén is összeállította a legnépszerűbb termálfürdős települések listáját a Termál Online. A Központi Statisztikai Hivatal 2020-as adatait alapul vett összesítés szerint Sárvár továbbra is a TOP-ban van.

Az összes vendégéjszakát tekintve Sárvár a 6., a belföldi számokat nézve a 10., míg a külföldi vendégszám összesítése alapján az 5. legnépszerűbb termálfürdős település.

A konkrét számokat összevetve mindez azt jelenti, hogy az összes, 246 ezres vendégszámhoz 160 ezer belföldi és 86 ezer külföldi vendégéj párosul. 

Mekkora visszaesést hozott a koronavírus-járvány tavaly?

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest nagyjából felére csökkent a forgalom. Ami nagyrészt a külföldről érkező vendégek számának csökkenésével magyarázható. Esetükben a 2019-es 307 ezerről 86 ezerre csökkent a vendégéjszakák száma.

Persze visszaesést nem csak Sárváron regisztráltak.

Bükfürdőn például majdnem 450 ezerrel csökkent egy év alatt az összesített vendégéjszakák száma. Hévízen pedig több mint 700 ezerrel mértek kevesebbet 2020-ban, mint egy esztendővel korábban.

És, hogy mit hoz 2021?

Egyelőre sok jóra nem számíthatunk. Talán ha tavasszal, a hosszú hétvégéken már újra útra kelhetünk és a nyáron, az ősszel is megengedett lesz az utazás, lehet némi javulásban reménykedni.

Forrás:

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!