Sárvári helyszínek, amiket kerékpárral (is) érdemes bejárni

Nem feltétlenül kell, hogy a nyaralás kizárólag a passzív időtöltésről szóljon. Illetve nem csak hagyományos módon célszerű bejárni egy város látnivalóit.

Bérelj kerékpárt és fedezd fel két keréken is Sárvárt!

Ha szimpatikus a terv, biciklit foglalni a Sárvár.hu online felületén keresztül is tudsz. Amennyiben megvan már, hogy mikor érkezel hozzánk, érdemes élni a lehetőséggel. Így ugyanis garantáltan lesz olyan és annyi kölcsönözhető bringa a Tourinform Irodában, amilyennel szívesen bejárjátok a fürdővárost.

Mondjuk elektromos bicaj. Vagy mondjuk e-roller. Merthogy a hagyományos kerékpárok mellett ilyen eszközök kölcsönzésére is adott a lehetőség. Egyébként ha online bérelsz, nem kell előre fizetni. A rendszer csak a bringák lefoglalásában nyújt segítséget. Az anyagiakat a helyszínen tudod majd rendezni.

Szóval, ha a bringázós programot se hagynád ki a nyaralásból, klikk a kerékpárfoglalónkra, és fixáld az időpontot, a biciklik típusát és számát. Csak pár perc.

És, hogy merre vedd az irányt, ha Sárváron kerekeznél?

A biciklik átvétele után az első állomás legyen a Nádasdy-vár. Vagyis inkább egy várkör. Merthogy maga a vár csak néhány lépés a Tourinform Irodától.

Ami viszont kerékpárral érdekes lehet, az, ha körbebiciklizitek a várat.

Ezt követően irány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő felé vezető út. Illetve a Vadkert körút, ahol akár kicsit rá is kapcsolhattok az e-bike-okkal és a rollerekkel is. Az útszakaszon található bicikliút kiváló, zavartalanul, autós forgalomtól független bringás terep.

Itt egyébként két attrakció is található. Az egyik a Vadkert Major, ahova például az állatsimogató miatt érdemes bekanyarodni. A másik pedig a Sárvári Kalandpark. Itt pedig egy kis plusz adrenalinhoz juthattok, ha megálltok egy kicsit.

Továbbhaladva a következő állomás a sárvári csónakázó tó. Ahol megintcsak egy remek bringaút vezet. Ez a Gyógyvarázs kerékpárút. Ami a tavak mellett halad és hosszan vezet a belváros felé. De mielőtt visszaindulnál, érdemes a csónakázó tónál is frissíteni kicsit. Próbáld ki mondjuk az itt bérelhető, Magyarországon egyedülálló elektromos csónakokat.

Az extra élmény után pedig pattanj újra nyeregbe, és a Gyógyvarázs kerékpárúton haladva vedd az irányt a fő tér felé.

Ha így teszel, hangulatos kis belvárosi utcákon kalandozhatsz és érhetsz vissza a kiinduló pontra. De a kerékpárútról vissza is kanyarodhatsz a Vadkert körút felé, ahol  mondjuk a kirándulóerdőben vagy Rába parton még töltődhetsz egy kicsit.

Szóval ha Sárváron nyaralsz, szerintünk érdemes bringára pattanni és így is bejárni a várost. Az elektromos járgányok használata már önmagában szuper dolog, nem beszélve a különféle attrakciók kínálta élményekről.

Használd ki az alkalmat, bérelj biciklit a sárvári nyaralásod alatt!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!