Sárvári időutazás – Irány a Nádasdy-vár!

Melyik az a sárvári látnivaló, amit szinte minden vendég megörökít, amikor nálunk jár? Hát persze, hogy a Nádasdy-vár. Nem véletlenül.

A vár ugyanis kívül-belül lenyűgöző látványt nyújt. A főbejárat felől nézve a híd és a torony, meg persze az épületet körülvevő park kompozíciója teszi kivételessé a képet. De a várba belépve is hasonló a helyzet. Szinte alig lehet olyan belső szöget, pontot mondani, ami ne lenne érdemes legalább egy fotóra. 

Még talán azokat is lenyűgözi a múzeum látványa, akik egyébként kevésbé nyitottak a művészetre.

Hiszen ki ne szeretne időutazáson részt venni?

A mennyezeti freskók, a korszakokon átívelő berendezések, a bútorok, a festett szalonok vagy a vár “titkos helyiségei” mind-mind magával ragadnak és a múltba repítenek. Legyél fiatal vagy idős, érkezz gyerekekekkel vagy a pároddal, nem lehet kérdés, hogy élvezni fogjátok a “túrát”. Főleg akkor, ha még tárlatvezetést is kértek.

A vár toronyszobájából mindenképpen pillants ki!

Ebbe a helyiségbe a díszterem felől egy keskeny kis falépcsőn jutsz fel. Szóval már az oda vezető út is felér egy történelmi utazással…

De ne feledjük Sárvár egyedülálló huszárkiállítását és térképgyűjteményét se. Ha fotót itt nem is készítesz, az “időutazás” teljességének kedvéért azért ide is érdemes ellátogatnod.

És ha már időutazás és Sárvár…

Talán már te is hallottál róla, hogy a fürdővárosban minden évben megszervezik a Nádasdy Történelmi Fesztivált. Ezen a többnapos eseményen rengetegen öltöznek korabeli ruhába, elmaradhatatlan a jelmezes felvonulás, és még élő csatajelenetekre is sor kerül. De természetesen a gasztronómia terén sem a jelenkor ételei kerülnek előtérbe. Szerveznek jelmezes lakomát, és szabadtűzön készült korabeli ételek elkészítésében is versengenek az ugyancsak jelmezbe öltözött csapatok.

Szóval garantált az időutazás annak, aki ellátogat az eseményre. Ahogy annak is, aki eltölt pár órát a Nádasdy-várban, illetve az épületben működő Nádasdy Ferenc Múzeumban.

Legyen így ez nálatok is! Ha Sárváron jártok, mindenképpen ejtsétek útba a fürdőváros legismertebb attrakcióját, a Nádasdy-várat!

További infók a várról és a múzeumról ide kattintva.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!