Sárvári látnivalók – TOP10

Sárvári látnivalók, attrakció, amiket a sárvári nyaralás alatt feltétlenül fel kell fedezned. Mutatunk relax helyszíneket és Magyarországon egyedülálló élményelemeket is.

Nem kérdés, hogy az első helyszín a sorban a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő. Illetve az attrakciókat nézve a fürdőben található 18 medence, valamint a 8 kültéri csúszda az, ami garantálja az élményeket minden korosztály számára.

A második sárvári látnivaló a fürdőváros jelképének is tekinthető Nádasdy-vár. Illetve az épületben működő Nádasdy Ferenc Múzeum.

Kívül, beül érdemes bejárni a Nádasdy-várat

A harmadik sárvári helyszín a város arborétuma. Ami egyébként nem csak látnivaló, hanem kiváló sport és relax helyszín is. A vakációzók közül sokan indítják itt a napot nordic walking-ozással, kocogással. De van, aki jógázik, vagy épp erdőfürdőzés közben ölel meg néhány fát. Mások pedig szimplán piknikeznek egyet valamelyik ligetben.

Sárvári arborétum – Ha természetközeli feltöltődésre vágysz a wellness pihenés alatt

A negyedik TOP sárvári látnivaló, illetve attrakció a sárvári csónakázó tó. Ami ugyancsak remek sporthelyszín. Illetve egy igencsak romantikus pontja a városnak. Esti sétához ideális. De napközben is bőven van itt programlehetőség. Például a hagyományos csónakok és vízibiciklik mellett már bérelhetünk Magyarországon egyedülálló élményt kínáló vízi dodzsemeket és még elektromos csónakokat is.

Óriási élmény – Próbáld ki az elektromos vízi dodzsemeket!

Az ötödik tipp a Sárvári Kalandpark meglátogatása. Fürdőzés előtt vagy épp azután… Ha próbára tennéd a bátorságodat és szereted a természetközeli élményeket, a kalandpark tetszeni fog. A fák között 120 állásos erdei kötélpálya vezet. De található a parkban mászófal, ki lehet próbálni az íjászatot és gyerekek tudnak itt “aranyat” is mosni.

Kalandpark-élmények az egész családnak

A hatodik sárvári látnivaló maga a sárvári belváros. Egészen konkrétan a Kossuth tér és a Post tér szökőkútjai. Amiknél esténként hang és fényjáték szórakoztatja az arra járókat.

Fagyizás és pihenés sárváron a szökőkút mellett a városháza előtt.
Kisvárosi hangulat Sárvár belvárosában

A hetedik tippünk a kirándulóerdő és a Rába part. A város zöld környezetében azok is találnak kikapcsolódási lehetőséget, akik komolyabb túrára vágynak. A Sárvár határában folyó Rába mentén akár kerékpárral is kirándulhatunk. Vagy indulhatunk terepfutásra, esetleg nordic walkingozni.

Aztán ott a Vadkert Major állatsimogatója. Ez a nyolcadik tippünk. Ha gyerekekkel érkeztek, ide feltétlenül látogassatok el. Számos majorsági állattal lehet itt ismerkedni. Illetve található a farmon egy 200 éves tölgyfa is – ami szerintünk megintcsak egy érdekesség.

Állatsimogató megtekintése a családdal.
Állatsimogató a Vadkert Majorban

A kilencedik attrakció a városi kisvonat. A SIHU amellett, hogy egy sajátos szemszögből mutatja meg Sárvár látnivalóit, kiváló közlekedési eszköz is. A nyaralás alatt akár tömegközlekedési eszközként is használható. Szinte a város összes frekventáltabb helyszíne megközelíthető a segítségével.

SIHU – Akár városon belüli tömegközlekedésnek is ideális

Végül egy hasonló élmény. Ha már a közlekedési eszközöket említettük, a sárvári Tourinform irodában bérelhető elektromos kerékpárokról is kell szót ejtenünk. Akár távolabbi látnivalókhoz kerekeznél el, akár a várost járnád be, számolj a bringa kölcsönzés lehetőségével. Illetve az elektromos roller bérlés opcióval. 

Ezeket egyébként akár online is lefoglalhatod a Sárvár.hu-n keresztül.

Te melyik programot, sárvári látnivalót választod? Ha van rá mód, ne hagyd ki egyiket se. Legyen a vakáció része a fürdőzés, a relax, a kaland, a természetközeli élmény és az aktív program is.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!