Sárvári szabadtéri helyszínek, ahol télen is aktívak lehetünk

Attól még, hogy odakint hideg van, nem kell feltétlenül csak beltéri wellness programokban gondolkodni. Sárvár esetében legalábbis adott a lehetőség a téli aktivitásra is. Négy helyszínt biztosan tudunk ajánlani.

Elsőre mi lehetne más, mint a Sárvári Arborétum. A belvárosban lévő park minden évszakban gyönyörű. Akár sétálnánk, akár kocognánk, nordic walking-oznánk, kiváló helyszín. Vagy ha erdőfürdőznénk. Merthogy Sárváron vezetett erdőfürdős programokat is szerveznek. Illetve azt se feledjük, hogy az Ensana Thermal Sárvár vendégei a szó szoros értelmében részt vehetnek arborétumi erdei fürdőzésen. A szálloda télen is üzemelő termálvizes medencéi ugyanis a park óriási fáinak közelében találhatók. 

Téli kirándulás Sárváron
Havas erdő Sárváron.

Persze kiadós sétára és téli szabadtéri időtöltésre nem csak az arborétum az egyetlen ideális helyszín Sárváron. A Nádasdy-vár körüli park ugyancsak remek helysz egy kis téli sétára. Mondjuk miután körbenéztünk a várban lévő múzeumban, jöhet egy kis kinti program…

Aztán ott a fürdőváros zöld övezetében lévő csónakázó tó. Illetve tavak. Merthogy több tava is van Sárvárnak. Ha kicsit lelassulnál, ha igazán természetközeli helyen töltődnél, a tópart erre remek lehetőséget nyújt. Akár nordic walking bottal a kézben, akár kocogva járnád be a tavak környezetét, biztosan nem fogsz csalódni.

Nordic Walkingozás a Rába folyó partján

Ha pedig még kiadósabb és még inkább természetközeli helyet keresel, irány a Rába folyó partja. A Sárvári Kirándulóerdőn át akár a folyó mellett vezető töltésen is kirándulhatsz. Ahol egyébként a Vadkert Majort is érinted. Ami azért érdekes, mert itt akár lovakkal is találkozhatsz. Szóval teljesen természetközeli a környezet…

Hogy döntöttél? A wellness-szelős, gyógyfürdőzős, szaunázós program mellé egy kis szabadtéri időtöltést is beiktatsz?

Szerintünk számolj a lehetőséggel, ha Sárvárra jössz.

Fedezd fel télen is a kültéri aktivitási lehetőségeket!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!