Sárvári vízi élmények – Nem csak a strandon

Sárváron nem csak a fürdő strandján élhetsz át vízi élményeket. Számos más alternatívát is tudunk mutatni. 

Javasoljuk mondjuk, hogy látogass el a fürdőváros csónakázó tavához. Itt akár vizi dodzsemet és elektromos csónakot is kölöcsönözhetsz. Amikkel aztán bejárhatod a tórendszer egy részét. Remek élmény. És nem csak a gyerekeknek. Felnőttként is élvezetes így csónakázni. De természetesen akkor is érdemes errefelé kirándulni, ha a hagyományos csónakázást részesíted előnyben. A kikötőben evezős csónakok is bérelhetők.

Vizi dodzsem a sárvári csónakázó tónál

Vízi élményekért ugyanakkor a város arborétumába is érdemes ellátogatni. Itt található egy tó, aminek a zöld környezete szinte azonnali ellazulást ígér. Ami nem véletlen: a parkban bizonyítottan jobban érzékelhetők a Föld jótékony energiái. Talán emiatt is választják sokan a nyaralás alatti jóga programjuk, meditációjuk helyszínéül az arborétumot és a tópartot.

Jóga az arborétumban

Valamivel másabb jellegű vizes élményre számíthat az, aki a Sárvári Kalandparkba látogat. Egészen más fizikai és mentális perspektívát ígér az itt átélhető program. A kötélpálya egy szakasza ugyanis egy tó felett vezet át. Gyakorlatilag két fa között egy drótkötélpályán kell átcsúszni. Jó kis adrenalinfröccs.

Tó a sárvári kalandparkban

Végül ott a Rába. A folyó partja kiváló természetközeli kirándulóhely. De lehet itt horgászni, illetve szervezett evezős túrákra is be lehet regisztrálni. Érdemes ennek utánanézni. Sárvár ugyanis számos Rába-túra állomása.

Szóval ha nyitott vagy a vizes élményekre, a strand mellett fedezd fel a természetes vizek kínálta programlehetőségeket is. Szerintünk nem fogsz csalódni.

Ha kérdésed lenne, természetesen a Tourinform Iroda elérhetőségén állunk a rendelkezésedre.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!