Sárvári wellness gyerekekkel – Tippek a családdal érkezőknek

Sárvár tipikus családi fürdőváros. Egy olyan wellness úticél, ahol a vizes élményeken túl számtalan más attrakció várja a feltöltődésre vágyókat. Mutatjuk ezeket is, de előbb ajánlunk néhány családbarát szállodát.

A sárvári Park Inn hotel például köztudottan család- és bababarát szálloda. Vagyis  minden olyan szolgáltatás elérhető itt, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a kisgyerekkel érkező vendégek is úgy érezhessék magukat, mintha otthon lennének. A babaágytól kezdve a gyermekmenüig rengeteg mindennel segíti a szálloda a teljes kikapcsolódást.

Hasonlóképpen ideális szállás lehet a gyermekkel érkezőknek az ötcsillagos Spirit Hotel is. A saját élményfürdős részleggel rendelkező szállodában minden adott ahhoz, hogy a kicsik – és persze a szülők is – egészen különleges vizes élményekkel gazdagodjanak. A hotelben gyermekmedencék is találhatók, de van itt játszóház, kérhető gyermekfelügyelet és rendszeresek a kicsiknek szóló különprogramok is. 

De ne feledkezzünk meg a sárvári fürdő saját szállodájáról, a VitalMed-ről sem. A gyermekkel érkezők kényelmét támogató családi szobák természetesen itt is adottak, akárcsak a korlátlan fürdőzés lehetősége.

És akkor itt érkeztünk el a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyermekbarát szolgáltatásaihoz.

Szórakoztató pancsolás a gyermekmedencében

Ahogy a Park Inn-ből, úgy a VitalMed szállodából is közvetlenül átjárható a fürdő. Így a vendégeknek csupán néhány lépést kell tenniük a szobáiktól a medencékig.

Persze nem ez az egyetlen dolog, amit családosként fontos megjegyezni.

Érdemes számolni azzal is, hogy a sárvári fürdő a gyógymedence és strand egységen kívül egy beltéri családi élményfürdős részleggel is rendelkezik. Itt többféle gyermekmedence található, van bébicsúszda, családi- és óriáscsúszda, hullámmedence és természetesen nyugodt pihenőtér. De a családbarát szolgáltatások sora itt nem ér véget, a fürdő ezen részlegén található ugyanis babakonyha, pelenkázó, játszósarok, pihenőszoba, illetve egy olyan játszóház is, ahol szakképzett óvónők felügyelnek a kicsikre. Sőt, rendszeresek itt a kézműves és animációs foglalkozások is. 

És azt se feledjük, hogy a családi élményfürdő egységben a szülők egy jacuzziban is elmerülhetnek. Méghozzá egy olyan pezsgőfürdőben, ahonnan kényelmesen rálátni a gyermekmedencékre. Így a kicsik akár pancsolásuk közben is kényelmesen szemmel tarthatók.

Mi várja a családosokat a fürdőn kívül?

Például a Sárvári Kalandpark, ami tavasztól az ősz végéig nyitva, és ahol már pár éves kortól lehetőség van “kalandozni”. Összesen 7 különböző nehézségi fokozatú drótkötélpálya várja a természetközeli élményekre vágyókat – sok más egyéb élményelem mellett.

Aztán ott a sárvári arborétum is, ahol megintcsak lehetőség nyílik időt tölteni. Hasonlóképpen, mint a sárvári csónakázó tónál. Jó időben itt akár még vízi dodzsemezésre, elektromos motorcsónakozásra is benevezhetünk. 

Ne hagyjuk ki a programok sorából a Vadkert Major állatsimogatóját és lovardáját se. Ha a gyerekek odavannak az állatokért, ide mindenképpen látogassunk el.

Végül – természetesen nem utolsó sorban – számoljunk a Nádasdy-várral. Valószínűleg kevés az olyan gyermek, aki ne élvezne egy kis kastélybéli kalandozást. Sárváron erre is van lehetőség, a Nádasdy Ferenc Múzeumban jó pár óra tartalmasan eltölthető.

Ja, és még egy dolog: a sárvári Tourinform Irodában akár kerékpárt is bérelhetünk. Méghozzá olyan bringákat is, amikkel még a kicsik is közlekedhetnek a fürdővárosban. 

Ha úgy tartja a kedvetek, az egyik attrakciótól a másikig akár két keréken is közlekedhettek. Bicikli online is foglalható.

Szóval ha olyan wellness úticélt keresel, ahol a család minden tagja ki tud kapcsolódni, Sárvár ideális választás lehet. Válasszatok családbarát szállodát és járjátok végig a fürdőváros számtalan családbarát attrakcióját. Szerintünk jó lesz!

Kérdés esetén természetesen bátran keress minket az TDM elérhetőségein. Ezeket itt találod.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!