Plusz sárvári programok a strandolós élmények mellé

A legnagyobb sárvári vonzerő kétségtelenül a fürdő, illetve a strand. Azonban a nyaralás nem feltétlenül csak a strandolásról szól. Ha igazán tartalmas vakációt szeretnénk, egyéb programokat is érdemes beiktatni. Hogy miket? Mutatjuk a sárvári kínálatot.

Sárváron számos állandó attrakció és rengeteg időszakos esemény vár. 

Nyáron különösen nagy a programkínálat. Több olyan fesztivált is rendeznek ilyenkor, amiket évről évre megszervez a város. Ezek közül talán a Nádasdy Fesztivál a legismertebb. De minden évben van Sörexpressz is, ami egy fúvószenekari várfesztivál. Aztán ott van a motoros találkozóval egybekötött Vármeeting és a Nemzetközi Folklórnapok is. És ezek csak a nagyobb események. Ezeken kívül természetesen számos egyéb, egy-egy napos program is várja a fürdővárosba érkezőket.

Az éppen aktuális programokról infók a sarvar.hu események menüje alatt.

Utcakép a Nádasdy Fesztiválról

De ne csak szervezett programokkal számoljunk a sárvári nyaralás alkalmával. A vakáció alatt az állandó attrakciókat, a sárvári látnivalókat se hagyhatjuk ki.

Fix programnak tekinthető például a Nádasdy-vár meglátogatása. Természetesen kívülről és belülről is érdemes körbe-, illetve bejárni az épületet. Sárvár ikonikus látnivalójának belső egységében egy múzeum működik – szóval fedezzük fel bátran a várbelsőt is.

Múzeumlátogatás Sárváron

Aztán ha már a hangulatos belvárosban jársz, a Kossuth teret se hagyd ki. Ülj le a szökőkútnál, és élvezd egy kicsit a kisvárosi hangulatot, a semmittevést, a jól megérdemelt kikapcsolódást. Közben persze hallgasd meg az itt hallható harangjátékot. Illetve ne hagyd ki a szökőkút fényjátékát se.

Városi séta Sárváron

Mindezek után jöhet a Posta tér felfedezése, ahol többféle vendéglátóhely vár. Az éttermek teraszán üldögélve elfogyasztani valami helyi finomságot – kiváló nyaralós program.

De ne csak a passzív időtöltésnek hódoljunk. A sárvári nyaralásnak éppúgy része az aktív kikapcs’, mint a semmittevős wellness. Kiváló program például kerékpárral bejárni a várost. Nálunk, a helyi Tourinform Irodában akár elektromos bringát is bérelhetsz. Szóval ha csak mértékkel vetnéd bele magadat az aktivitásba, van opció a light-os mozgásra is.

Kerékpározás Sárváron

És ha már visszafogott aktivitás: a sárvári arborétum meglátogatás is kötelező program. Egy reggeli nordic walking, egy erdőfürdőzés, egy laza séta… Mindegy, hogy melyik van tervben, a belvárosi “zöld” ideális helyszín.

Nordic walking séta a sárvári arborétumban

Ahogy a sárvári csónakázó tó is. Ahol egyébként vízi attrakciók is várnak. Köztük például az elektromos csónakbérlés és vízi dodzsem kölcsönzés.

Vízi dodzsem Sárváron

Aztán a csónakázó tótól nem messze vár a Sárvári Kalandpark is. Ott gyakorlatilag minden korosztály találhat magának ideális játékelemet. A parkban összesen 7 drótkötélpálya található. Köztük olyan is, ami egy tó felett is átvezet.

Kikapcsolódás a kalandparkban

Végül egy igazi gyerekbarát családi programtipp. Ha Sárváron jársz, érdemes felülni a SIHU-ra. Ez a városi kisvonat menetrend szerint közlekedik. Gyakorlatilag minden látnivalót érintve. Köztük természetesen a sárvári fürdőt is. Sokan egyébként helyi tömegközlekedésként is használják a SIHU-t. Az apartmanokból könnyen és egyszerűen el lehet jutni vele a fürdőhöz. Vagy a Vadkert Majorba. Itt egy állatsimogató is várja a vendégeket. Ha gyerekekkel érkeztek, szerintünk ide mindenképpen érdemes betérni. Ahol egyébként egy étterem is található. Szóval a természetközeli program egy kis gasztro élvezettel is összeköthető.

Állatsimogató Sárváron

Szóval a sárvári nyár nem csak a strandolásról szól. A fürdővárosban számos más attrakció is vár. Számolj ezekkel is, ha hozzánk indulsz. Tedd igazán tartalmassá a sárvári nyaralást!

Ha kérdésed lenne, a Tourinform Iroda elérhetőségeinken természetesen kapcsolatba léphetsz velünk.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!