Strandolás előtt egy kis biciklizés? – Sárvári látnivalók, amik kerékpárral is felfedezhetők

Sárvári látnivalók, amiket akár egy napindító kerékpározás alkalmával is felfedezhetsz. Után pedig jöhet az egész napos strandolás.

Kezdd a kört a sárvári Tourinform Iroda elől! Már csak azért is, mert itt tudsz biciklit kölcsönözni. Akár gyermek bringákat vagy elektromos bicajokat. Illetve itt tudsz magadhoz venni városi kerékpáros térképet is.

Kerékpár bérlés Sárvár

Ha megvan a bicaj, kerekezd körbe a Nádasdy-várat. Gyalog általában csak a híd felőli oldalt tekintjük meg. Biciklivel viszont a teljes épület könnyedén körbejárható.

Biciklis kirándulás Sárváron

Aztán ha megvolt a várkör, vegyük az irányt a Vadkert körút felé. Legyen a cél a Vadkert Major, ahol egy állatsimogató is található. De a “farm” éttermében akár egy kis energiát is gyűjthetünk. 

A következő állomás legyen a sárvári csónakázó tó. Ahol a kerékpáros aktivitást akár evezésre is cserélhetjük. Vagy kipróbálhatjuk, milyen vízen dodzsemezni. Jó lesz! A csónakázó tónál ugyancsak van lehetőség frissítésre.

A kijelölt kerékpárúton továbbhaladva festői, természetközeli útvonalon folytathatjuk. Méghozzá a Gyöngyös patak partján, szuperjó bicajúton. Így lassan visszaérkezünk a belvároshoz, ahol útba ejthetjük az arborétumot, majd zárásként jöhet egy jól megérdemelt hűsítő fagyi a Posta téren.

Kerékpáros programok

A biciklis kör néhány kilométer mindössze. Úgyhogy komolyabb edzettséget nem igényel. Akár gyerekekkel is bevállalható. 

Egészítsd ki a strandolós programot egy kis bicajozással is!

Amennyiben kedvet kaptál, biciklit a Tourinform Irodában foglalhatsz. Akár online is. Ha így tennél, ide kell kattintanod. De természetesen online foglalás nélkül is bérelhető a bicaj.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!