Ha ezeket érzed, neked is jól jöhet egy gyógyfürdős lazítás

Irány a gyógyfürdő! – A hétköznapi stressz bizonyos szempontból jó dolog. Amíg azt segíti, hogy egyes helyzetekben jobban teljesítsünk, van haszna. Viszont amikor már állandósul a feszültség és testi tünetek is jelentkeznek, akkor lépni kell. Lehetőleg még azelőtt, mielőtt komolyabb betegség alakul ki.

Igen, merthogy a hosszú ideje fennálló stressz bizony stroke-ot, akár szívrohamot is okozhat. Illetve tartós keringési problémát. Mindennek az az oka, hogy állandósul a feszült helyzetekkor jelentkező magasvérnyomás. Illetve gyulladás jelentkezik a keringési rendszerben.

Persze ezek csak a súlyosabb tünetek. Mielőtt a szervezet elér erre a pontra, azért vannak figyelmeztető jelek, hogy bizony ideje visszavennünk és időt fordítani a prevencióra.

Hogy melyek ezek? – Az alábbi panaszok gyógyfürdőben is kezelhetők

A sok stressz okozta legalapvetőbb tünet az izomfeszülés. Kezdetben ez csak adott pillanatban jelentkezik. Viszont ha már sok a feszültség, a görcs nem szűnik, hanem állandósul. Jellemzően a nyak és váll környéki izmokban. Ami ráadásul nem csak ott okoz fájdalmat, hanem úgynevezett tenziós típusú fejfájást is kiválthat. De az izomfeszülés számos más mozgásszervi betegséget is okozhat. Jellemzően az izomfeszülés miatti rossz tartás eredménye ez.

Sárvári gyógyfürdő
fotó: Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Amennyiben ez utóbbiakat tapasztaljuk, nagyon nincs mire várni, lépni kell. Egyrészt meg kell keresni a folyamatos stressz forrását, és meg kell tanulnunk kezelni azt. A testi tünetek enyhítésére pedig célszerű mozogni és relaxáló technikákat elsajátítani.

Ez utóbbiakhoz remek lehetőséget kínálnak a gyógyfürdők. A termálvíz ugyanis nem csak az izmokat segíti ellazítani, hanem a lelki feltöltődésben is segít. Sőt, a gyógyvíz jótékony összetevői a bőrön át felszívódva még pótolhatják is a stressz miatt felemésztett ásványi anyagok egy részét. 

De ne feledjük azt se, hogy a víz alkalmas a test átmozgatására is. Illetve a gyógymedencékben működő masszírozó vízsugarak segítik az ellazulást. Fontos továbbá megjegyezni, hogy a wellness során általában lehetőségünk van szaunázni is. Ami szintén remekül oldja a stresszt és a méregtelenítésben is jó hasznát vehetjük. Persze mindezek alkalmazása a krónikus stressz, azaz szív- és a keringési rendszerrel összefüggő betegségek esetén nem feltétlenül ajánlott. Súlyosabb esetekben ezért célszerű a kezelőorvos tanácsát kérni.

Hogy döntöttél? Az idén többet áldozol a stresszűző gyógyfürdőzésre? Ha a válasz igen, irány a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő! Itt ugyanis minden adott ahhoz, hogy teljesen ellazulj és hatékonyan kezeld a hétköznapi feszültség okozta, nem éppen kellemes tüneteket. 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!