Szabadtéri élmények télen – Néhány sárvári tipp

Attól még, hogy tél van, nem kell lemondani a természetközeli programokról. Sárváron legalábbis bőven vár szabadtéri élmény. Köztük fürdőzős kikapcsolódás is.

Igen, merthogy több szálloda télen is kínál lehetőséget a szabadtéri gyógyfürdőzésre. Saját termálvizes kültéri medencével rendelkezik a Spirit Hotel és a Thermal Sárvár. De a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel közvetlenül átjárható szállodák vendégei is átélhetik a téli, gőzölgő termálvízben történő fürdőzés élményét. Ilyenek a Park Inn by Radisson Sárvár Resort & Spa és a VitalMed szálloda is.

De lépjünk egy kicsit ki a szállodák és a fürdő ajtaján.

A sárvári csónakázó tó télen

Ha természetközeli programra vágyunk, nem kérdés, hogy Sárvár esetében a városi arborétumba el kell látogatni. Itt sétálni minden évszakban rendkívül felemelő érzés. Vagy csak egyszerűen kiülni és elmélkedni kicsit. A parkban egyébként télen is sokan nordic walkingoznak. Főleg az arborétumban található Ensana hotel vendégei teszik ezt. De a lehetőség természetesen mindenki előtt adott.

Ahogy a Rába parti nordic vagy a kocogás is. Illetve a csónakázó tó környezetében való aktív időtöltés. A város ezen részén találsz egészen varázslatos, fák, bokrok között vezető ösvényeket, de kiépített kerékpárút és nordic walking szakasz is található itt.

Ne feledjük továbbá a sárvári kiránduló erdőt. Ha egy nagyobb túrára indulnál, akár errefelé is veheted az irányt.

Sárvár Nádasdy-vár télen. Kirándulás Sárvár belvárosában a téli wellness alatt.

Ugyanakkor egy belvárosi séta is remek időtöltés lehet. Mondjuk az adventi vásár meglátogatásával egybekötve. Vagy akkor, amikor a Nádasdy-vár környékét és az épületben található nem mindennapi múzeumot fedezed fel. 

Ja és ne feledjük, hogy enyhe időben akár télen is lehet kerékpározni. Ha így tennél, természetesen bringát a Tourinform Irodában tudsz bérelni. Akár online is lefoglalhatod a kerékpárt. Ehhez ide kell kattintanod.

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!