#TEDDMEG | Hét dolog, amit egy sárvári wellness alatt semmiképpen nem hagyhatsz ki

Ne csak vizes élményekben gondolkodj! Sárváron rengeteg természetközeli élmény is vár.

Kezdjük is ezekkel!

#1 Bérelj elektromos kerékpárt nálunk, a Tourinform Irodában, és ismerd meg a környék akár távolabbi látnivalóit is. De csak egy szimpla sárvári kerekezéshez is ajánljuk a kölcsönzést. A látnivalók felfedezése így még nagyobb élmény.

#2 Járd körbe az arborétumot! Illetve ölelj is meg egy-két fát! Ez utóbbi kicsit furcsán hangzik, de Sárváron ezt is érdemes megtenni. Nálunk ugyanis a fák valamivel erőteljesebben közvetítik a Föld pozitív energiáit. Tegyél egy próbát! Az őszi arborétumi sétáról pedig röviden csak annyit, hogy az egy csoda. A sárguló levelek ezerféle színe igazán varázslatossá teszi az egyébként is különleges helyet.

#3 Hasonlót tudunk mondani a csónakázó tóról is. Ahol a séta mellett valamivel aktívabb mozgásformákat is bátran űzhetünk. Mondjuk reggel, egy őszi futóedzés keretében. A víz feletti reggeli köd ugyanis egészen különleges hangulatot eredményez. Szerintünk érdemes átélni ezt is.

#4 És, ha már köd, térjünk át a wellness élményekre! Ugyancsak kihagyhatatlan az őszi szabadtéri fürdőzés. A víz felett képződő gőzben relaxálni szintén egészen kivételes élmény. Ezt a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben, az egykori Danubius hotelben, a mostani Thermal Sárvárban és a Spirit hotelben is megteheted.

#5 A szaunázást se hagyd ki! Egyrészt azért, mert ilyenkor a szervezet már igazán hálás egy kis extra kényeztetésért. Hiszen az ősszel az ízületek már hajlamosak “rendetlenkedni”. De ilyenkor valahogy a stresszűzésre is kicsit nagyobb igényünk van. Amiben a szaunázás rendkívül hatásos. Arról, hogy Sárváron mely szállásokon van lehetőséged szaunázni, a blogunkban tudsz tájékozódni.

#6 Hasonló érveink vannak egyébként az őszi pezsgőfürdőzés mellett is. Viszont itt nem csak a hő, ami segíti a feltöltődést, hanem a víz masszírozó ereje is. Szerintünk ez is kihagyhatatlan az őszi wellness alatt. A pezsgőfürdővel rendelkező szállodákról szintén a blogunkban írtunk nemrég. Ez a post itt érhető el.

#7 Végül: kóstolj őszi ízeket! A wellness ugyanis nem lehet teljes gasztronómia élmények nélkül. Sárváron az utóbbi időben erőteljes fejlődés ment végbe ezen a vonalon is. Számos minőségi étterem nyílt. Ezek közül több a fürdőhöz közel található – elég csak az Onyx Garden-t mondani -, de a Posta térről is szívből ajánlunk több éttermet. A tavaly nyílt Brick bistro vagy a pár éve már sikeresen üzemelő Neo étterem is ilyen. De ott vannak a régi, most is minőséget kínáló éttermek is. Úgy, mint a Tinódi Fogadó.

Az őszi wellness tehát Sárváron legalább akkora élmény, mint egy nyári vakáció. Program bőven van. A szállások kiválóak, a fürdő országos szinten is kiemelkedő… Gyere, töltődj nálunk!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!