Téli erdőfürdőzés Sárváron

Erdőfürdőzés – nem csak nyáron. Az idehaza is egyre népszerűbb kikapcsolódási forma alapvetően nyári program. De semmi sem indokolja, hogy kizárólag napsütésben erdőfürdőzzünk. Sőt. A téli erdő van annyira varázslatos, mint a nyári – szerintünk. Aki sétált már hóesésben óriási fenyőfák között, tudja, hogy mire gondolunk. Az a megnyugtató csend, a friss levegő legalább annyira ellazít, mint a nyári madárének. 

Szóval a japán eredetű relaxációs formára ne csak nyári programként tekintsünk. Bátran kerekedjünk fel télen is, és két wellness fürdőzés között – vagy csak úgy – sétáljunk kicsit mondjuk a sárvári arborétumban. 

Erdőfürdőzés Sárváron. Téli erdei relax a sárvári arborétumban.

Ha sikerül kicsit átszellemülni és kizárólag a természetre figyelni, garantáltan elillan minden hétköznapi feszültség. Arra a rövid időre mindenképpen, amikor a mobilunkat kikapcsolva csak a természet energiáira koncentrálva töltődünk.

A Shirin-yoku, azaz az erdőfürdőzés egyébként évről évre egyre népszerűbb stresszoldó módszer. Amit az internetes keresési eredmények is igazolnak. A legnépszerűbb képmentő- és megosztó felületen, a Pinteresten az utóbbi időben például 152 százalékkal nőtt az “erdőfürdőzés” kifejezésre történő keresések száma. 

De talán az se véletlen, hogy egyre több szálloda építi már be a csomagjaiba az erdőfürdőzést, mint programot. Illetve az Airbnb élményajánlatai között is szerepel már ilyen szolgáltatás.

Erdőfürdőzésre egyébként nagyjából egy éve nálunk, Sárváron is lehet jelentkezni. Már amennyiben vezetett programon vennél részt. De természetesen önállóan is útra kelhetsz. Ha ismered az Shirin-yoku technikákat, akár magad is tehetsz egy-egy kiadós relax sétát mondjuk a sárvári arborétumban, a Rába folyó partján vagy a csónakázó tó környékén.

Tedd meg! Kapcsold össze a klasszikus wellnesst egy kis természetközeli élménygyűjtéssel!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!