Teltházas szállodák, bővülő vendégforgalom: kiemelkedő eredménnyel zárták a nyarat a sárvári szállodák – De mit hoz az ősz?

Eredményes nyarat tudhatnak maguk mögött a sárvári szállodák. A korábbi évek azonos időszakához képest még emelkedett is a forgalom. Ezúttal azonban nem a külföldi vendégek, hanem az itthon nyaralók voltak többségben. Közülük is főként azok a családok, akik SZÉP-kártyával finanszírozták a nyaralást. 

Ami – mármint a nyári vakáció – többségében 3-4 éjszakás volt, és a legtöbbeknek jellemzően a nyár második felében kínált kikapcsolódást – derült ki mindez a Sárvár Tourist és TDM Nonprofit Kft. körképéből, ami egyebek mellett az őszi forgalom várható alakulására is kitért.

Haller Ferenc, a TDM ügyvezetője örömmel számolt be arról, hogy a sárvári szállodák szinte egész nyáron teltházzal üzemeltek. Augusztusban mondhatni ki kellett tenni a megtelt táblát. Az ősz azonban kevésbé biztatóan indul. Foglalások ugyan vannak, de a határzár miatt a külföldiek közül egyre többen mondják le a wellnesst, vagy teszik át a foglalásukat a jövő év elejére. A csoportok gyakorlatilag eltűntek, a belföldi utazók pedig last-minute foglalnak, így kiszámíthatatlan a várható vendégforgalom – fogalmaz a szakember. 

A koronavírus-járvánnyal összefüggő bizonytalan helyzet tehát Sárvárnak sem tesz jót. Pedig a nyár közepén még az ősz is eredményesnek ígérkezett. Egyes szállodák tájékoztatása szerint ha nem lett volna a határzár, az őszi hónapokban 80 százalékhoz közeli lett volna a foglaltság. A cseh vendégek kiesése miatt viszont most a vártnál kevesebb az előre fixált időpont. 

Ami persze nem azt jelenti, hogy Sárváron ne lennének kikapcsolódásra vágyó vendégek. Csupán azt, hogy változnak az arányok. Úgy tűnik, az ősszel is a belföldiek lesznek túlsúlyban, és közülük is inkább azok, akik az utolsó pillanatban foglalnak. Illetve azok, akik nagyobb költési hajlandóságúak, és az őszre tervezett külföldi városlátogatásukat cserélik le hazai wellnessre. Ők jellemzően a sárvári luxus ajánlatokat és az all inclusive ellátást kínáló szállodákat választják. 

Rugalmas foglalással, akciókkal szólítják meg a belföldi utazókat

A sárvári hotelek szinte kivétel nélkül rugalmas foglalási feltételeket kínálnak az őszre. Mindamellett, hogy komoly akciókkal várják az érdeklődőket – összegezte a tapasztalatokat Haller Ferenc. Kiegészítve mindezt azzal, hogy szállodák mellett a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is őszi akcióba kezdett. A családos vendégeknek például itt is jelentős kedvezményt kínálnak az őszre, de külön ajánlattal kedveskednek a nyugdíjasoknak és a diákoknak is. 

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!