TOP5 őszi program Sárváron

Valószínűleg kitalálod, hogy mi az első. Sőt, talán a másodikat is tudod már.

Szerintünk egyre gondoltunk. Mi lehetne más az első, mint a gyógyfürdőzés, a pezsgőfürdőzés, az élményfürdőzés… Minden, ami a vízben történő ellazulásról szól.

Ha ősszel utazunk, általában olyan szállást választunk, ahol erre adott a lehetőség. Méghozzá olyan helyen, ahol még a hűvösebb időben sem kell feltétlenül bent fürdőzni. Van ugyanis abban valami egészen egyedülálló érzés, amikor a friss levegőben gőzölög a termálvíz. Egy egészen más érzés így relaxálni, mint egy beltéri medencében. Egyetértesz?

Gyógyvizes feltöltődés a Spirit Hotel gyógyvizes medencéjében

Sárváron egyébként ezt az élményt a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő mellett két szálloda gyógyfürdős egységében is átélheted. Egészen konkrétan a Spirit Hotelben és az Ensana Thermal Sárvárban. Persze nem csak ezen szállodák vendégeinek van lehetősége arra, hogy a hotel szobájától pár lépésre elmerüljenek a kültéri medence vizében. A sárvári fürdővel közvetlenül átjárható két szállodában megszállók is élvezhetik mindezt. A VitalMed-ben és a Park Inn-ben is jár a korlátlan fürdőzés.

Akárcsak a szaunázás. Legalábbis, mint plusz opció ott van a szolgáltatási listán. És ez lenne a második a TOP szolgáltatások között. Hiszen ősszel azért már vágyunk a melegre, és arra is szükségünk van ilyenkor, hogy el tudjuk engedni a nyár után felgyülemlő, a hétköznapi pörgés következtében jelentkező gondokat, feszültséget.

Szaunázás Sárváron
Szaunázás Sárváron – Szaunázás az őszi wellness elmaradhatatlan része

Szerencsére Sárváron a szaunázás lehetősége szinte minden szállodában adott. Még a kisebb hotelekben is tudunk ily módon töltődni. Sőt, egyes szállodákban komplett szaunavilág is vár. A fent említett szállásadók mellett a Bassiana Hotel, a Vadkert Major, a Hotel Viktória, a Harmónia Hotel azok, ahol szaunában is kényeztethetjük magunkat. 

És, hogy mi a harmadik őszi attrakció?

Szerintünk nem lehet kérdés, hogy köze van a természethez. Mi a kirándulást tennénk a harmadik helyre. Sárvár vonatkozásában mondjuk egy arborétumi nordic walkingot. Képzeld csak el, milyen remek dolog a sárguló lombú fák között sétálni, amikor az indián nyár napfénye simogatja az arcodat.

Nordic walking a sárvári arborétumban

Mi nem hagynánk ki.

Ahogy a bringázást se. Ősszel ugyanis még nincs annyira hideg, hogy ne ülhetnénk nyeregbe, illetve már nincs annyira meleg, hogy kényelmetlen legyen tekerni. Mi az adott úticél helyszínén mindenképpen bérelnénk kerékpárt. Két keréken bejárni egy települést egészen más élményt nyújt, mint sétálva. Ha Sárvárra jössz és kedvet kaptál, a Tourinform Irodában tudsz bicajt bérelni. Akár elektromos meghajtásút is.

Végül: íme, az ötödik tipp.

Kerékpározás sárváron a szökőkút mellett.
Bérelj elektromos kerékpárt a Tourinform Irodában!

Egyértelmű, hogy az őszi wellness része a gasztro élmény is. A lelki és testi feltöltődés mellett a hasunk feltöltődéséről is gondoskodni kell. Mondjuk szezonális fogások kóstolásával.

Egy jó vacsora? – A wellness élményekhez a gasztro-kalandok is hozzátartoznak

Mi azt gondoljuk, hogy a wellness kikapcsolódás során egy-két menő vendéglátóhelyre mindenképpen látogass el. Sárvár esetében a Posta tér környékén, a Nádasdy-vár környezetében és a fürdő felé vezető úton, plusz a Csónakázót-tó környezetében is találsz remek éttermeket.

Hogy döntöttél? Jöhet egy kiadós őszi wellness? Mi várunk Sárváron, gyere el hozzánk!

Hírlevél

Iratkozz fel, ha a “titkos” tippekre is kíváncsi vagy!